Αμφικτυονία Αρχαίων Ελληνικών πόλεων με την υπογραφή Ηλία Ψινάκη!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Στις 20.05.2016 ολοκληρώθηκε η υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας για τις Περιφέρειες και τους Δήμους της Βορείου Ελλάδας, με σκοπό την Ίδρυση «Αμφικτυονίας Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων».

Η τελετή έλαβε χώρα το απόγευμα της Παρασκευής στο ξενοδοχείο Hyatt Regency στη Θεσσαλονίκη και πλήθος προσωπικοτήτων στήριξαν την πρωτοβουλία του Δημάρχου Μαραθώνος, κ. Ηλία Ψηνάκη, η οποία ξεκίνησε με την Τελετή Υπογραφής Πρωτοκόλλου Συνεργασίας, που πραγματοποιήθηκε στις 28/03/2016 στο Μουσείο της Ακρόπολης, για τους Δήμους και τις Περιφέρειες Αττικής, Δυτικής Ελλάδας, Ιονίων Νήσων, Κρήτης, Νοτίου Αιγαίου, Πελοποννήσου και Στερεάς Ελλάδας.

Με την παρουσία τους τίμησαν την Εκδήλωση και απηύθυναν χαιρετισμό o εκτελών χρέη Αντιπροσώπου του Γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ στην Ελλάδα, κος Philippe Leclerc η Α.Ε. κ. Xiaoli Zou, Πρέσβης της Κίνας, ο Υπουργός Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κος Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κος Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, κος Γιώργος Πατούλης.

 

Την εκδήλωση συντόνισε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης», κος Μιχάλης Χρηστάκης. Μεταξύ των προσκεκλημένων παρευρέθηκαν και ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, κος Θεόδωρος Μαρκόπουλος, ο Β’ Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ, κος Ιωάννης Καραγιάννης, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πολιτιστικού Τουρισμού (ECTN), κος Κωνσταντίνος Χαλέβας. Επίσης, ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν Δήμαρχοι και εκπρόσωποι των Δημοτικών Αρχών από τις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Βορείου Αιγαίου, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Κεντρικής Μακεδονίας οι οποίοι υπέγραψαν το Πρωτόκολλο Συνεργασίας και δήλωσαν με τον τρόπο αυτό την επιθυμία τους για περαιτέρω συνεργασία σε θέματα πολιτισμού. Σας ευχαριστούμε θερμά για ακόμα μία φορά, καθώς δείξατε εμπράκτως την υποστήριξή σας και πιστέψατε στην ιδέα αυτή!

Δείτε τον κατάλογο με τους Δήμους και τους Δημάρχους των ανωτέρω Περιφερειών