Έγκυος στην Καρδίτσα: «Μαζεύαμε νερό από τις ρεματιές και το βράζαμε για να πιούμε»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Μία έγκυος στην Καρδίτσα έζησε σκηνές τρόμου εξαιτίας της κακοκαιρίας.

Ο μεσογειακός κυκλώνας την εγκλώβισε στην Οξυά και τελικά διασώθηκε χθες με ελικόπτερο από την Οξυά Καρδίτσας.

Η άτυχη γυναίκα συγκλονίζει περιγράφοντας τα όσα έζησε, μετά το φονικό πέρασμα του «Ιανού».

Η Ελένη Τόλια, που διανύει τον 5ο μήνα της κύησής της, μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» για όσα βίωσε μαζί με τους συγχωριανούς της.

«Μαζεύαμε νερό από τις ρεματιές και το βράζαμε για να πιούμε. Όσοι δεν είχαν τρόπο να το βράσουν, το στράγγιζαν με τούλινα πανιά. Αδιανόητες και άθλιες για την εποχή οι συνθήκες» επισήμανε χαρακτηριστικά.

Όπως ανέφερε, δεν φοβήθηκε παρά μόνο το βράδυ της μεγάλης καταστροφής. «Τι να φοβηθείς όταν βλέπεις μπροστά σου το χάος» διερωτήθηκε.

Η κα Τόλια δήλωσε πάντως ότι στόχος της είναι να επιστρέψει στην Οξυά, ενώ ζήτησε ο κάθε ένας, από το πόστο του, να κάνει ότι μπορεί για την περιοχή.

Καρδίτσα: Πιστώθηκαν 4.000.000 ευρώ στον Δήμο για να αποζημιωθούν τους πολίτες που επλήγησαν

«Σε χρόνο ρεκόρ ο Δήμος Καρδίτσας έλαβε, ήδη, 4 εκατ. ευρώ για αποζημιώσεις στους πολίτες που επλήγησαν», δήλωσε σχετικά, ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1.

Ο ίδιος χαρακτήρισε «στημένες» ορισμένες αντιδράσεις πολιτών της περιοχής κατά τη χθεσινή επίσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κ. Θεοδωρικάκος ανέφερε ότι τα χρήματα έχουν, ήδη, πιστωθεί στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων στον λογαριασμό του δήμου και ζήτησε να δοθούν στους πολίτες άμεσα, χωρίς γραφειοκρατία.

Για την επίσκεψή του στην Καρδίτσα και όσα αντίκρισε εκεί, επισήμανε: «Είδα θλίψη και απόγνωση, γιατί η ζημιά ήταν πολύ μεγάλη. Δεν πιστεύαμε στα μάτια μας. Είμαστε εδώ για να κάνουμε πράξη την ελπίδα».