Ανοίγουν τα σχολεία: Επιστροφή στα θρανία με μάσκες, αντισηπτικά και αποστάσεις

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Στα θρανία επιστρέφουν σήμερα οι μαθητές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, υπό τους ιδιαίτερους κανόνες που επιβάλλει η πανδημία του κορωνοϊού.

Το πρώτο κουδούνι χτυπά στις 8:15πμ σε όλα τα σχολεία της χώρας -πλην ορισμένων εξαιρέσεων- με τις υγειονομικές Αρχές να βρίσκονται σε επιφυλακή για να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε πρόβλημα δημιουργηθεί.

«Τα σχολεία θα ανοίξουν αύριο και θα είναι όλα έτοιμα», τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από τη Θεσσαλονίκη, τονίζοντας την απαραίτητη χρήση μάσκας και προσθέτοντας ότι «είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάθε εκκρεμότητα».

Η έναρξη της σχολικής χρονιάς περιλαμβάνει τον καθιερωμένο αγιασμό, με την πιστή τήρηση των μέτρων, ενώ αμέσως μετά οι μαθητές θα ακολουθήσουν το εξής πρόγραμμα:

  • Επεξήγηση και συζήτηση όλων των μέτρων προστασίας και πρόληψης βάσει των σχετικών οδηγιών του ΕΟΔΥ
  • Διανομή μάσκας και ατομικού δοχείου / παγουριού ανά μαθητή
  • Διανομή των βιβλίων της νέας σχολικής χρονιάς ανά μαθητή
  • Ενημέρωση για το ωρολόγιο πρόγραμμα της εβδομάδας.

Στη νέα πραγματικότητα, στην οποία θα πρέπει να προσαρμοστούν παιδιά και εργαζόμενοι, περιλαμβάνονται τα αντισηπτικά και οι μάσκες. Ιδιαίτερα για τις μάσκες, οι οποίες έχουν βρεθεί στο επίκεντρο, από το υπουργείο Παιδείας έχει τονιστεί ότι ένα ικανό χρονικό διάστημα θα αφιερωθεί (ανάλογα και τις ηλικίες των μαθητών) στην εκπαίδευση για τη σωστή χρήση τους, αλλά και γενικότερα στην τήρηση των μέτρων πρόληψης της διάδοσης του ιού.

Ως προς τη διανομή των μασκών, αυτή έχει γίνει στα μικρά νησιά και τη Βόρεια Ελλάδα, ενώ χθες έγινε η αποστολή σε Ήπειρο, Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα, Κρήτη και Πελοπόννησο. Από το Σάββατο ξεκίνησε η διανομή μασκών στην Αττική.