Κορωνοϊός: Φόβοι μετά το νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων – Κρίσιμες οι επόμενες μέρες

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Κανένα περιθώριο για εφησυχασμό δεν αφήνει πλέον η κατακόρυφη εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ελλάδα, καθώς τα αριθμητικά δεδομένα που ανακοίνωσε την Τρίτη ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) προκαλούν προβληματισμό σε κυβέρνηση και επιστήμονες, δεδομένου ότι μέχρι τα τέλη Αυγούστου αναμένεται η κορύφωση της επιστροφής των εκδρομέων στα αστικά κέντρα.

Αργά το βράδυ της Τρίτης κατέληξε ένας 88χρονος ασθενής με υποκείμενα νοσήματα, μετά από επιπλοκές της νόσου Covid 19.

O ηλικιωμένος άνδρας νοσηλευόταν στην Πνευμονολογική κλινική του νοσοκομείου «Παπανικολάου», ενώ το περιστατικό συνδέεται με τη διασπορά του κορωνοϊού σε οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι Θεσσαλονίκης.

Πλέον, ο συνολικός αριθμός των θανάτων λόγω κορωνοϊού στη χώρα ανέρχεται σε 233.

Κατά τα λοιπά, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Τρίτη, 269 νέα κρούσματα κορωνοϊού, εκ των οποίων τα 39 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 7.472 (ημερήσια μεταβολή +3.7%), εκ των οποίων το 55.3% αφορά άνδρες.

Από το σύνολο των 7.472 κρουσμάτων, τα 1.742 (23.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 3.516 (47.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 40 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 77 έτη (εύρος 35 έως 102 ετών).