Κορωνοϊός: Στο «κόκκινο» η Αττική – Νέα μέτρα και σκέψεις για μάσκες στα σχολεία

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σε συναγερμό είναι η Αττική καθώς από τις αρχές του μήνα καταγράφει πολλά κρούσματα κορωνοϊού. Για το λόγο αυτό, από τις 6 το πρωί θα ισχύουν νέα μέτρα και νέο ωράριο λειτουργίας χώρων εστίασης και διασκέδασης. Την ίδια ώρα, υπάρχει και έντονος προβληματισμός για το άνοιγμα των σχολείων και τα μέτρα που θα κληθούν να τηρήσουν μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό.

Τα κρούσματα την Κυριακή ήταν ελάχιστα μειωμένα σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.

Συγκεκριμένα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 217 νέα και δύο νέους θανάτους.

Από αυτά, τα 73 είναι στην Περιφέρεια της Αττικής 13 εκ των οποίων συνδέονται με ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας.

Πλέον, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 7075, εκ των οποίων το 55.2% αφορά άνδρες.

Τα 1667 (23.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3353 (47.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ακόμη 24 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 63 ετών. 8 (33.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 50.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Συνολικά, 136 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Όσον αφορά την διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας, αυτή ήταν τα 77 έτη και το 95.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Τι θα γίνει με τα σχολεία - Τι λένε οι ειδικοί

Με το πρώτο κουδούνι να έχει οριστεί επίσημα από το υπουργείο Παιδείας -μέχρι νεωτέρας – για τις 7η Σεπτεμβρίου, η προετοιμασία για την ασφαλή επιστροφή των παιδιών στα θρανία είναι πυρετώδης.

Την ανησυχία αυξάνουν ωστόσο τρεις κυρίως λόγοι:

  • Ο σταθερά τριψήφιος αριθμός κρουσμάτων τις τελευταίες μέρες
  • Η διασπορά του ιού στις νεαρότερες ηλικίες με αποκορύφωμα τη διασωλήνωση, το Σάββατο, ανήλικης στο ΑΧΕΠΑ και
  • Η επικείμενη επιστροφή των εκδρομέων, αρχής γενομένης από σήμερα, που σύμφωνα με τους ειδικούς θα αποτελέσει «κλειδί» για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα.
br