ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Νέα μέτρα στο τραπέζι ενόψει Δεκαπενταύγουστου

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Αυξάνεται η ανησυχία των ειδικών ενόψει Δεκαπενταύγουστου, γεγονός που δεν αποκλείει την πιθανότητα λήψης νέων μέτρων για την έξοδο του Σαββατοκύριακου.

Παρά την αυστηροποίηση των μέτρων και το νέο ωράριο στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που τέθηκε σε εφαρμογή την Τρίτη (11/8), οι ειδικοί κρούουν των κώδωνα του κινδύνου επισημαίνοντας ότι δεν αρκεί αυτό για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Ο αυξημένος αριθμός κρουσμάτων της τελευταίας εβδομάδας και το κλίμα χαλάρωσης των πολιτών δεν αποκλείουν το σενάριο νέων μέτρων για την έξοδο του Δεκαπενταύγουστου.

Το σενάριο λήψης νέων μέτρων επιβεβαίωσε κατά την ενημέρωση των συντακτών για τον κορονοϊό την Τρίτη και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, τονίζοντας ότι «κάθε βήμα μας συνοδεύεται και από εναλλακτικά επόμενα μέτρα. Όλα τα εργαλεία που μπορεί να χρειάζεται η αντιμετώπιση αυτής της πανδημίας είναι πάνω στο τραπέζι». Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πάντως ότι «αυτό το οποίο δεν πρόκειται να συμβεί, είναι αυτές οι φήμες οι οποίες ακούγονται ως fake news, περί γενικού lockdown».