ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ: Δίπλα στους ανθρώπους που πλήττονται από τον καύσωνα

Με πνεύμα αλληλοβοήθειας και αγάπης, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός δε σταματά στιγμή να στέκεται στο πλευρό των συνανθρώπων μας.

Σήμερα, Παρασκευή 31 Ιουλίου, που στην πρωτεύουσα επικρατούν συνθήκες καύσωνα, και κατόπιν πρωτοβουλίας του Προέδρου του, Dr. Αντώνιου Αυγερινού, ο Ε.Ε.Σ. έχει κινητοποιήσει το επαγγελματικό και εθελοντικό δυναμικό του και παρέχει υποστήριξη και ανακούφιση σε πολίτεςεπισκέπτες και αστέγους στο κέντρο της Αθήνας.

Δύο κλιμάκια, στελεχωμένα από κοινωνικούς λειτουργούς, νοσηλεύτρια και εθελοντές, διανέμεναν από τις 10.00 το πρωί εμφιαλωμένο νερό και χυμούς, αλλά και δέματα άμεσης κοινωνικής βοήθειας στον άστεγο πληθυσμό όπως και μέσα ατομικής προστασίας και υγιεινής λόγω του Covid19.

Παράλληλα, ενημέρωσαν για τους κλιματιζόμενους χώρους που διαθέτει ο δήμος Αθηναίων και παράσχουν Α΄ Βοήθειες σε πολίτες με αναπνευστικά προβλήματα, συμπτώματα αφυδάτωσης και θερμοπληξίας. Οι άνθρωποι του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού βρίσκονται τόσο στην πλατεία Συντάγματος, όσο και στις περιοχές Μοναστηράκι και Ομονοίας (πλατεία), στις πλατείες Κουμουνδούρου και Θεάτρου, στις οδούς Πειραιώς, Ερμού, Αθηνάς, Σταδίου και στη Βαρβάκειο Αγορά.