ΠΡΟΣΟΧΗ: Αυτό είναι το κόλπο των ληστών για να «μαρκάρουν» τα σπίτια

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Τεχνική του «φύλλου»: Οι Αστυνομικές Αρχές στην περιοχή της Ηλιούπολης είναι σε επιφυλακή. Αυτό έγινε, έπειτα από την καταγγελία για άνδρα, τον οποίο οι κάτοικοι της περιοχής είδαν να «μαρκάρει» σπίτια. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο άγνωστος άνδρας πιάστηκε από τους κατοίκους της Ηλιούπολης να πραγματοποιεί τη συγκεκριμένη διαδικασία.

 Πώς «μαρκάρονται» τα σπίτια των πολιτών στην περιοχή της Ηλιούπολης

Εκείνος πιάστηκε να χτυπάει κουδούνια. Σκοπός του ήταν να ελέγξει, εάν οι ιδιοκτήτες βρίσκονται εκεί ή λείπουν σε διακοπές. Σύμφωνα με την καταγγελία, ο άνδρας που καταγράφηκε από τις κάμερες ασφαλείας των σπιτιών φαίνεται να χρησιμοποιεί την τεχνική του «φύλλου». Δηλαδή, τοποθετεί ένα φύλλο στη σχισμή μεταξύ εξώπορτας και κάσας. Εάν σε επόμενο έλεγχο το φύλλο δεν έχει πέσει, αυτό σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες του σπιτιού απουσιάζουν. Έτσι, το σπίτι μπαίνει στον κάδρο των ληστών.

Οδηγίες από τις Αστυνομικές Αρχές της Ηλιούπολης

Οι φωτογραφίες και τα βίντεο έχουν δοθεί ήδη στη διάθεση των αρχών και το σημείο όπου εντοπίστηκε ο ύποπτος άνδρας είναι στην πλατεία Παπαδιαμάντη.

Οι αστυνομικές αρχές εξέδωσαν το πρωί της Δευτέρας σημαντικές οδηγίες για όσους πρόκειται να ταξιδέψουν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές και πώς θα μειώσουν τις πιθανότητες να γίνουν στόχος ληστών.