Νεκρό βρέφος στη Ναύπακτο: Δεν γνώριζε πως ήταν έγκυος είπε η 20χρονη στη μητέρα της

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σήμερα αναμένεται να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο της Πάτρας «Άγιος Ανδρέας» η 20χρονη, το βρέφος της οποίας βρέθηκε νεκρό στο μπάνιο του σπιτιού της στη Ναύπακτο.

Η ιατροδικαστική εξέταση, σύμφωνα με πληροφορίες του sinidisi.gr δεν έδειξε στοιχεία κακοποίησης του βρέφους.

Η αιτία θανάτου για την ώρα παραμένει απροσδιόριστη, καθώς φως θα ρίξουν τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων και οι τοξικολογικές εξετάσεις της μητέρας.

Σύμφωνα πάντως με την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών, δεν υπάρχουν ίχνη κακοποίησης, καθώς δεν διαπιστώθηκαν εξωτερικές κακώσεις ή τραυματισμοί. Το νεογνό υπολογίζεται ότι γεννήθηκε πρόωρα (7 – 8 μηνών) και δεν φαίνεται να ανέπτυξε αναπνοή. Άρα δηλαδή γεννήθηκε νεκρό.

Η 20χρονη, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για θανατηφόρα έκθεση νεογνού, είπε στη μητέρα της ότι δεν γνώριζε ότι ήταν έγκυος.

Οι έρευνες πάντως από την πλευρά των προανακριτικών Αρχών βρίσκονται σε εξέλιξη.

Το χρονικό

Η νεαρή κοπέλα ηλικίας περίπου 20 ετών, γέννησε μέσα στο σπίτι της. Η ίδια ειδοποίησε το ΕΚΑΒ Ναυπάκτου, ζητώντας βοήθεια για την αιμορραγία που είχε χωρίς να αναφέρει ότι υπεβλήθη σε κατ’ οίκον τοκετό.

Το ΕΚΑΒ την μετέφερε πρώτα στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου και στη συνέχεια στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου, όπου διαπιστώθηκε ότι είχε γεννήσει ενώ στην συνέχεια, μετά από έρευνα στην οικία της, βρέθηκε νεκρό το νεογέννητο βρέφος.