ΕΛΛΑΔΑ: Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας (58 χθες) έχει ανησυχήσει τους λοιμωξιολόγους, οι οποίοι προτείνουν την επαναφορά της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας για όλους τους κλειστούς χώρους.

Ολοκληρώθηκε η χθεσινή τηλεδιάσκεψη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, που συζήτησε μια σειρά θεμάτων γύρω από τον COVID-19, μεταξύ αυτών και η εκ νέου διεύρυνση της χρήσης μάσκας.

Έντονος προβληματισμός επικρατεί μεταξύ των επιστημόνων στην Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού και τη διασπορά στην κοινότητα.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή αναμένεται να εισηγηθεί προς την Κυβέρνηση επέκταση της χρήσης μάσκας, ώστε να είναι υποχρεωτική για όλους στους κλειστούς χώρους.

Ακόμη, λαμβάνοντας υπόψη δεδομένα για τη διασπορά του ιού σε επισκέπτες από τη Βρετανία και τη Σουηδία, εξετάζεται να προταθεί να επεκταθεί και προς τους ταξιδιώτες από αυτές της χώρες να φέρουν αρνητικό τεστ για τον κορονοϊό, που θα έχει εκδοθεί έως και 72 ώρες πριν την άφιξη τους.

Ακόμη, τα αποτελέσματα της ιχνηλάτησης από τα κρούσματα στην παιδική κατασκήνωση αναμένουν οι ειδικοί πριν αποφασίσουν τις περαιτέρω κινήσεις τους.