Κορωνοϊός: Δύο κρούσματα σε τουρίστες στην Κρήτη

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Συναγερμός σήμανε στην Κρήτη για δύο τουρίστες που κατέφτασαν στο νησί για τις καλοκαιρινές τους διακοπές και βρέθηκαν θετικοί στον κορoνοϊό.

Όπως μεταδίδει η τοπική ιστοσελίδα cretapost.gr, η οποία επικαλείται ασφαλείς πληροφορίες πρόκειται για μία γυναίκα από τη Γερμανία και έναν ακόμα τουρίστα που έφτασαν χθες στο αεροδρόμιο Ηρακλείου και προχώρησαν για έλεγχο.

Το barcode που κρατούσαν έδειξε πως έπρεπε να υποβληθούν σε τεστ κορονοϊού με τα ειδικά υγειονομικά συνεργεία από τις ένοπλες δυνάμεις να προχωρούν στη λήψη δείγματος. Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο ξενοδοχείο όπου θα διέμεναν για τις διακοπές τους και περίμεναν απομονωμένοι στα δωμάτιά τους μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα.

Μέσα σε λίγες ώρες τα αποτελέσματα βγήκαν και έδειξαν πως και οι δύο έχουν προσβληθεί με κορωνοϊό, ενώ είναι ασυμπτωματικοί. Αμέσως κινήθηκαν οι διαδικασίες και μεταφέρθηκαν στο ξενοδοχείο «καραντίνας» στη Χερσόνησο.

Σημειώνεται πως αυτή τη στιγμή στο ξενοδοχείο μένουν συνολικά τρία άτομα τα οποία διαγνώστηκε ότι έχουν μολυνθεί από το νέο κορονοϊό.

Έκτακτη σύσκεψη στη Θράκη

Κλειστή έως τις 15 Ιουλίου θα παραμείνει η είσοδος από τη Βουλγαρία στην Ελλάδα μέσω του συνοριακού σταθμού Νυμφαίας Κομοτηνής.

Η απόφαση δεν αφορά τους Έλληνες πολίτες οι οποίοι μπορούν να ταξιδέψουν στη Βουλγαρία (για αγορές ή τουρισμό) και να επιστρέψουν κανονικά στην Ελλάδα. Την ίδια ώρα η διέλευση Βούλγαρων τουριστών συνεχίζεται κανονικά από τον Προμαχώνα Σερρών, όπου δημιουργούνται τεράστιες ουρές.

Η απόφαση απαγόρευσης

Κατόπιν της έκδοσης της υπ’ αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 42070/03.7.2020 ΚΥΑ – ΦΕΚ Τεύχος B’ 2733/03.07.2020, που τροποποιεί την υπ’ αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 41015/30.6.2020 ΚΥΑ «Επιβολή του μέτρου του προσωρινού περιορισμού συνδέσεων με Τουρκία, Ηνωμένο Βασίλειο, Βόρεια Μακεδονία, Αλβανία και Σουηδία, προς περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού COVID-19, για το χρονικό διάστημα από την 1.7.2020 έως και τις 15.7.2020» (Β ́ 2660), τίθεται σε ισχύ ο «προσωρινός (ως τις 15/7/2020) περιορισμός εν όλω των οδικών και σιδηροδρομικών συνδέσεων με τη Βουλγαρία, για προληπτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας από την περαιτέρω διάδοση του κορονοϊού COVID-19 στην ελληνική Επικράτεια, καθώς και την απαγόρευση εισόδου προσώπων στην ελληνική Επικράτεια από τη Βουλγαρία, με την εξαίρεση του συνοριακού σημείου ελέγχου του Προμαχώνα».

Διευκρινίζεται πως από την απαγόρευση εξαιρούνται:

«α) Έλληνες πολίτες, κάτοχοι άδειας παραμονής, καθώς και πρόσωπα που έχουν την κυρία κατοικία τους ή τη συνήθη διαμονή τους στην Ελλάδα,

β) η διέλευση φορτηγών οχημάτων για τη μεταφορά εμπορευμάτων,

γ) η είσοδος προσώπων για απολύτως αναγκαίες επαγγελματικές μετακινήσεις που αποδεικνύονται με τα κατάλληλα έγγραφα».