ΕΛΛΗΝΙΚΟ: Μπήκαν οι μπουλντόζες και άρχισαν τις κατεδαφίσεις

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σάρκα και οστά παίρνει η εμβληματική επένδυση στο Ελληνικό καθώς χθες οι πρώτες μπουλντόζες μπήκαν στους χώρους του παλιού αεροδρομίου και ξεκίνησαν τις κατεδαφίσεις.

Αξίζει να σημειωθεί πως το έργο του Ελληνικού δεν είναι μόνο μεγάλης εμπορικής ή επενδυτικής αξίας για τη χώρα αλλά είναι και μεγάλης συμβολικής αξίας για την κυβέρνηση αφού τη δημιουργία του οραματίστηκε η προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, και χωρίς αμφιβολία αποτελεί το πιο φιλόδοξο επενδυτικό σχέδιο των τελευταίων δεκαετιών.

Η επίσημη τελετή έναρξης εργασιών στο πρώην αεροδρόμιο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπου αναμένεται να δοθεί και το επίσημο σήμα για τις πρόδρομες εργασίες που έχουν ήδη ξεκινήσει προετοιμάζοντας την κατεδάφιση των πρώτων κτιρίων και τη διαμόρφωση της περιοχής.

Οπως έχει διαρρεύσει τα επίσημα εγκαίνια του εργοταξίου θα ξεκινήσουν στις 08:30 το πρωί και η πρώτη φάση του έργου αφορά στον καθαρισμό του χώρου και στις κατεδαφίσεις, που έχουν ήδη ξεκινήσει κι αναμένεται να πάρουν τουλάχιστον 3 χρόνια. Στο ίδιο διάστημα σύμφωνα με το πλάνο, θα αναγερθεί το καζίνο, τα δύο ξενοδοχεία και κάποιοι ουρανοξύστες με γραφεία.