Μοναδικό Θέαμα: Ο ουρανός «βάφτηκε» πορτοκαλί στην Αττική!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Με έντονο πορτοκαλί χρώμα βάφτηκε ο αττικός ουρανός το βράδυ της Δευτέρας την ώρα που έδυε ο ήλιος, καθώς η κακοκαιρία είχε ήδη χτυπήσει το μεγαλύτερο μέρος του λεκανοπεδίου

Η υψηλή συγκέντρωση σκόνης στα σύννεφα, καθώς και οι τελευταίες αχτίδες του ηλίου έφτιαξαν έναν μοναδικό «πίνακα» πάνω από την Αθήνα. Την ώρα που καταγράφηκε το φαινόμενο αυτό η βροχή είχε σταματήσει.

Με κακοκαιρία ξεκίνησε η εβδομάδα

Μόνο καλοκαίρι δεν θυμίζει ο καιρός, καθώς καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις «σαρώνουν» το μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Καταιγίδες σημειώθηκαν σε Στερεά Ελλάδα, Αττική, Πελοπόννησο, Δυτική Ελλάδα, Θεσσαλία, Κεντρική Μακεδονία και Θράκη.

Παράλληλα, χαλάζι έριξε στην Κομοτηνή, την Ξάνθη, τον Δομοκό, τον Βόλο, την Κόρινθο, αλλά και την Αττική. Συγκεκριμένα, μεγάλες καταστροφές προκλήθηκαν σε καλλιέργειες στα Μεσόγεια.

Το απόγευμα της Δευτέρας, η κακοκαιρία έχει αρχίσει ήδη να επηρεάζει τα βορειοανατολικά προάστια της Αττικής, ενώ τουλάχιστον μέχρι τις 19:30 αναμένονται βροχές σε όλο το λεκανοπέδιο

Καλλιάνος: Μέχρι την Πέμπτη η κακοκαιρία

Ο μετεωρολόγος του MEGA, Γιάννης Καλλιάνος, έκανε λόγω για «επιστροφή της αστάθειας».

«Μπήκαμε σε μια εβδομάδα, όπου μέχρι και την Πέμπτη θα πάμε με ισχυρές μπόρες και τοπικές καταιγίδες στις περισσότες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, από τις 12 το μεσημέρι ως και τις 6 το απόγευμα»

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στα ορεινά και τα ημιορεινά της χώρας από τη Θράκη μέχρι και την Πελοπόννησο, κατά τόπους θα έχουμε έντονα φαινόμενα. Πιο εξασθενημένα τα φαινόμενα στις παραθαλάσσιες περιοχές.

Βροχές θα πλήξουν και τις μεγάλες πόλεις της χώρας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα) μέχρι την Πέμπτη.