Επίθεση με βιτριόλι: Η τελευταία φάση της έρευνας και τα αναπάντητα ερωτήματα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Οι μηχανισμοί αναζήτησης στο διαδίκτυο και το διαγραμμένο ιστορικό στο κινητό και τον υπολογιστή της 35χρονης κατηγορούμενης αναμένεται να δώσουν απάντηση στο μυστήριο της αναίτιας επίθεσης με βιτριόλι στις 20 Μαΐου στην Καλλιθέα εναντίον της 34χρονης Ιωάννας.

Κύρια ερωτήματα των αστυνομικών και δικαστικών αρχών είναι πώς μια 35χρονη ιδιώτης οργάνωσε ένα σχεδόν "τέλειο έγκλημα", πώς μέσα από το ίντερνετ άντλησε πληροφορίες, πώς και από πού προμηθεύτηκε το βιτριόλι και αν υπήρχε άλλο κρυφό στοιχείο στην επίθεση.

Όπως και αν η 35χρονη μπορεί να στόχευε και άλλες γυναίκες στο πλαίσιο της εμμονής της με τον 40χρονο που ήταν για αυτή ο μεγάλος στόχος.

Με κύριο ενδιαφέρον την ανάλυση των κλήσεων του κινητού της 35χρονης και το να διαπιστωθεί -με βάση τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας - από πότε και πού περιτριγύριζε την Ιωάννα.

Αντιθέτως, σύμφωνα με τα "Παραπολιτικά", οι αστυνομικοί δίνουν πολύ μικρότερες πιθανότητες η γυναίκα με το βιτριόλι να είχε συνεργό ή να τη βοήθησε ιδιωτική αστυνομικός.

Οι αστυνομικοί μάλιστα πιστεύουν ότι λόγω έλλειψης βοήθειας δεν μπόρεσε να εγκαταστήσει καλά τον πομπό στο ΙΧ της 34χρονης, που φαίνεται ότι είχε αποκολληθεί και είχε πέσει από το αυτοκίνητό της, χωρίς να αντικατασταθεί.

Έτσι άλλαξε ο επιχειρησιακός σχεδιασμός της και προχώρησε στην επίθεση στο γραφείο της ασφαλιστικής εταιρείας στην Καλλιθέα. Με τους αστυνομικούς να μιλούν για μια μοναχική πορεία προς την εγκληματική ενέργεια της 20ης Μαΐου.

Πέμπτο χειρουργείο για την 34χρονη

Στην πέμπτη κατά σειρά χειρουργική επέμβαση υποβλήθηκε το πρωί της Πέμπτης η Ιωάννα, στο Θριάσιο Νοσοκομείο όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται.

Η επέμβαση στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία, εντούτοις η 34χρονη έχει ακόμα πολύ δρόμο μπροστά της, δεδομένου ότι όπως αποκάλυψε ο δικηγόρος της Απόστολος Λύτρας, θα παραμείνει για τουλάχιστον τρεις μήνες στο νοσοκομείο και θα υποβληθεί συνολικά σε 30 επεμβάσεις.

«Ακόμα δεν έχει ζητήσει μια συγγνώμη»

Η Ιωάννα επανέλαβε μέσα από το νοσοκομείο αναφερόμενη στην προφυλακισθείσα ότι «ακόμα δεν έχει ζητήσει μια συγγνώμη». Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Star, το θύμα έχει δηλώσει σε συγγενικά του πρόσωπα:

«Εγώ δεν μπορώ να κοιμηθώ από τους πόνους και η γυναίκα που εξαιτίας της είμαι σε αυτή την κατάσταση μαθαίνω πως ρωτά και ενημερώνεται για τις ευεργετικές διατάξεις των κρατουμένων και ζητά να κάνει μεροκάματα για να βγει μια ώρα αρχύτερα».

Η 35χρονη, όπως έχει γίνει γνωστό, προαυλίζεται μόνη της στις φυλακές Κορυδαλλού. Το συμβούλιο των φυλακών είναι εκείνο που θα αποφασίσει αν τελικά θα εργαστεί, είτε στη βιβλιοθήκη είτε στην καφετέρια όπως έχει ζητήσει.

Μέχρι στιγμής την έχει επισκεφτεί μόνο ο αδερφός της, ο οποίος της έφερε κάποια πράγματα που είχε ζητήσει ενώ η ίδια διατηρεί συχνή επικοινωνία με τον δικηγόρο της.