ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: Καθησυχασμός για τον κορωνοϊό – Το 59% θέλει ανασχηματισμό

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σημαντικά έχει περιοριστεί η ανησυχία των πολιτών σχετικά με την πανδημία του νέου κορωνοϊού μετά την άρση των μέτρων περιορισμού, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse.

Το 75% των ερωτηθέντων αξιολογεί θετικά τις επιδόσεις της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού, ενώ το 19% αρνητικά. Αντίστοιχα, το 42% αξιολογεί θετικά τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της κυβέρνησης κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ενώ το 50% αρνητικά.

Επιπρόσθετα, το 54% εκτιμά πως τα μέτρα στήριξης της οικονομίας είναι σε θετική κατεύθυνση, ενώ το 37% απαντά πως κινούνται σε αρνητική κατεύθυνση.

Σχετικά με τους χειρισμούς της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας και του καθηγητή Λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρατο 79% αξιολογεί θετικά το έργο τους, ενώ το 16% αρνητικά.

Το 83% αξιολογεί θετικά την αντίδραση των γιατρών – νοσηλευτών και συνολικά του ΕΣΥ απέναντι στις προκλήσεις της πανδημίας, ενώ μόλις το 9% δίνει αρνητική αξιολόγηση.

Πρόθεση ψήφου

Στην ερώτηση τι θα ψήφιζαν εάν την Κυριακή είχαμε εθνικές εκλογές το 42,5% των πολιτών απαντά Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ το 23%, διαμορφώνοντας το προβάδισμα του κυβερνώντος κόμματος στις 19,5 μονάδες από την αξιωματική αντιπολίτευση.

Τρίτη δύναμη αναδεικνύεται το ΚΙΝΑΛ με 6%, ακολουθεί το ΚΚΕ με 5%, η Ελληνική Λύση με 3,5% και το ΜέΡΑ25 με 3%. Το 6% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι θα ψήφιζαν άλλο κόμμα, το 4% λευκό, άκυρο ή αποχή, ενώ στο 7% διαμορφώνεται το ποσοστό των αναποφάσιστων.

Το 59% θέλει ανασχηματισμό

Παράλληλα, οι πολίτες δείχνουν να επιζητούν ανασχηματισμό και για την ακρίβεια διορθωτικές κινήσεις στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ειδικότερα, το 32% απαντά πως σίγουρα χρειάζονται διορθωτικές κινήσεις σε πρόσωπα της κυβέρνησης, το 27% πιστεύει πως «μάλλον» απαιτούνται, έναντι 22% που απαντούν μάλλον όχι και σίγουρα όχι.

Ως καταλληλότερο για πρωθυπουργό το 50% απαντά υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει 24%«κανένας από τους δύο» απαντά το 21%, ενώ το 5% δηλώνει «δεν ξέρω/δεν απαντώ».