ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας ο Πρωθυπουργός

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας επισκέπτεται αυτήν την ώρα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην είσοδο του σχολείου, όπου έφθασε πριν από λίγο, βρισκόταν ήδη η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως που τον υποδέχθηκε μαζί με τη Διεύθυνση του Σχολείου.

Σήμερα τα παιδιά επέστρεψαν στα δημοτικά, τα νηπιαγωγεία αλλά και τους παιδικούς σταθμούς μετά από δυόμιση μήνες, ενώ ανοίγουν και τα ειδικά σχολεία όλων των βαθμίδων.

Η πρώτη μέρα για τους μικρούς μαθητές

Την πρώτη ημέρα οι μαθητές των δημοτικών σχολείων, των νηπιαγωγείων, των βρεφικών και παιδικών σταθμών, το βασικό μάθημα που θα κάνουν θα είναι αυτό της υγιεινής.

Την ημέρα του... δεύτερου πρώτου κουδουνιού της χρονιάς, οι μικροί μαθητές δημοτικών, νηπιαγωγείων αλλά και τα παιδιά που πηγαίνουν σε βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς θα απασχοληθούν κατά βάση με το μάθημα της υγιεινής.

Όπως έχει ανακοινωθεί από το υπουργείο, σημαντικό μέρος της πρώτης ημέρας θα αφιερωθεί στην επεξήγηση των οδηγιών του ΕΟΔΥ προς τα παιδιά.

Οι μικρότεροι μαθητές θα πηγαίνουν σχολείο με τον ίδιο τρόπο με τους μεγαλύτερους: με αποστάσεις, τμήματα των 15 ατόμων, εκ περιτροπής διδασκαλία σε μεγαλύτερα τμήματα, διαφορετικά διαλείμματα και αντισηπτικά.

Οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί καλούνται να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα εφόσον αυτό είναι εφικτό λόγω της ηλικίας των παιδιών.

To CNN Greece βρέθηκε σήμερα σε παιδικό σταθμό στην Κηφισιά, όπου από νωρίς το πρωί κατέφθασαν οι μικροί μαθητές, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας ο Κυριάκος Μητσοτάκης