Ολοκληρώθηκε η αντιφασιστική συγκέντρωση στον Πειραιά

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Περίπου 100 μέλη της Κίνησης «Ενωμένοι ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» (ΚΕΕΡΦΑ) καθώς και του ΑΝΤΑΡΣΥΑ πραγματοποίησαν νωρίτερα αντιφασιστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το σταθμό του ΗΣΑΠ στον Πειραιά, με αφορμή τη συγκέντρωση που έχουν προγραμματίσει για τις 19:00 μέλη της οργάνωσης ΛΕΠΕΝ του Χρήστου Ρήγα αλλά και της Χρυσής Αυγής.

Ένταση σημειώθηκε λίγο πριν το πέρας της πορείας, όταν οι αστυνομικοί προχώρησαν σε χρήση βομβίδων κρότου-λάμψης. 

Μέλη του ΚΕΕΡΦΑ και του ΑΝΤΑΡΣΥΑ είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς στο σταθμό του ΗΣΑΠ στον Πειραιά ενώ κλούβες των ΜΑΤ έχουν κλείσει και στα δυο ρεύματα την Ακτή Ποσειδώνος, δημιουργώντας μια «νεκρή ζώνη» μήκους περίπου 80 μέτρων. Κλειστές παραμένουν και οι πύλες Ε7 και Ε8 του λιμανιού.

Την ίδια στιγμή, περίπου 50 άτομα, μέλη της ΛΕΠΕΝ βρέθηκαν στην πλατεία Καραϊσκάκη. Στην περιοχή παραμένει ισχυρή αστυνομική δύναμη, με μονάδες των ΜΑΤ και των ΥΕΤ να βρίσκονται επί ποδός, προς αποφυγή ενδεχόμενων επεισοδίων.  

Νωρίτερα το μεσημέρι της Κυριακής 10 Απριλίου, μέλη του ΚΕΕΡΦΑ πραγματοποίησαν αντιπολεμική - αντιρατσιστική συγκέντρωση στο λιμάνι του Πειραιά ενώ ακολούθησε μεγάλη πορεία στο κέντρο της πόλης.