Οι πρώτες εικόνες από τον εκτροχιασμό του τρένου (Φωτο + Βίντεο)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Μια γυναίκα τραυματίστηκε ελαφρά, από τον εκτροχιασμό της επιβατικής αμαξοστοιχίας 53 Αθηνών - Θεσσαλονίκης που μετέφερε 120 επιβάτες, μεταξύ Ασωπού και Λιανοκλαδίου, όταν μπροστά της βρέθηκαν δύο αγελάδες με αποτέλεσμα η μηχανή και ένα βαγόνι να φύγουν από τις ράγες.


Το τρένο εκτροχιάστηκε λίγο μετά τις 10.40 το πρωί της Τρίτης.

Η αμαξοστοιχία 53 που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη - Αθήνα συγκρούστηκε με αγελάδες που υπήρχε στις γραμμές, στην περιοχή του Ασωπού, ανάμεσα στο Λιανοκλάδι και την Τιθορεα.

Δύο βαγόνια της αμαξοστοιχίας εκτροχιάστηκαν, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί μια επιβάτης, ευτυχώς ελαφρά. Αυτό συνέβη επειδή παρά τον εκτροχιασμό τα βαγόνια έμειναν όρθια.

Όπως έγινε γνωστό οι υπόλοιποι 119 επιβάτες που ταξίδευαν είναι καλά στην υγεία τους και αναμένεται να συνεχίσουν με λεωφορεία που σπεύδουν στο σημείο για να τους παραλάβουν.

Αρχικά θα μεταφερθούν στον σταθμό του Λιανοκλαδίου και από εκεί με άλλα λεωφορεία θα συνεχίσουν το ταξίδι τους για την Αθήνα.

Η σιδηροδρομική γραμμή έχει κλείσει και αναμένονται συνεργεία του ΟΣΕ για να επαναφέρουν την τάξη.

{YouTube}KSoIicnhMe4{/YouTube}

Στην ανακοίνωσή της η ΤΡΑΙΝΟΣΕ αναφέρει:

«Σήμερα και ώρα 10:40 η αμαξοστοιχία Intercity με αριθμό 53, που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Αθήνα με αναχώρηση στις 7:04, διερχόμενη από το σταθμό του Ασωπού ο οποίος βρίσκεται μεταξύ Τιθορέας και Λιανοκλαδίου, προσέκρουσε σε κοπάδι αγελάδων με αποτέλεσμα η μηχανή και το πρώτο βαγόνι να βγουν έξω από τις ράγες και να ακινητοποιηθεί.

Στην αμαξοστοιχία επέβαιναν 120 άτομα και δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός. Οι επιβάτες θα μεταφερθούν στον σταθμό του Λιανοκλαδίου με άλλη αμαξοστοιχία και από εκεί στον τελικό τους προορισμό με λεωφορεία. Η λειτουργία της γραμμής έχει προσωρινά διακοπεί και στην περιοχή έχουν σπεύσει συνεργεία του ΟΣΕ, ΕΕΣΣΤΥ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ προκειμένου να αποκαταστήσουν την ομαλή λειτουργία των δρομολογίων».

Φωτογραφίες και βίντεο: lamiareport.gr