ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ: Καλοκαιρινός ο καιρός με 27 βαθμούς – Δείτε αναλυτικά τους χάρτες

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Καιρός: Έρχεται το πρώτο «κύμα» ζέστης  - Δείτε αναλυτικούς χάρτες με τις θερμοκρασίες

Μόλις δύο ημέρες πριν την Πρωτομαγιά, περαιτέρω άνοδο αναμένεται να σημειώσει η θερμοκρασία    τις επόμενες ημέρες, φτάνοντας κατά τόπους τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Σήμερα Τετάρτη 29 Απριλίου ο καιρός θα είνα καλός, ωστόσο τις θερμές ώρες της ημέρας θα επικρατήσει αστάθεια στα ηπειρωτικά, και θα εκδηλωθούν  τοπικές βροχές ή τοπικές καταιγίδες.

Τα φαινόμενα θα είναι πιο γενικευμένα στα ορεινά τμήματα, ενώ σήμερα είναι πιθανό να επηρεάσουν και αρκετές περιοχές της δυτικής Ελλάδας.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί αποτυπώνονται οι μέγιστες θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν την Τετάρτη, ενώ επισημαίνονται ενδεικτικές τιμές σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία η άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται να συνεχιστεί έως και τις πρώτες ημέρες του Μαΐου με τις μέγιστες να φτάνουν τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού για την Πρωτομαγιά 

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Πρωτομαγιά. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές ώρες στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Μέγιστες - Ελάχιστες θερμοκρασίες