ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ και στην Αθήνα! Αυστηρά μέτρα προστασίας σε Μετρό, αεροδρόμιο και ξένες πρεσβείες

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


​Συναγερμός έχει σημάνει και στην Αθήνα μετά από το μπαράζ τρομοκρατικών επιθέσεων στις Βρυξέλλες με τις αρχές να παίρνουν προληπτικά έκτακτα μέτρα προστασίας.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφέρουν ότι αυξάνονται προληπτικά τα μέτρα στο μετρό, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στο αεροδρόμιο και στις ξένες πρεσβείες.

Διευκρινίζουν ακόμα ότι τα μέτρα αυτά αποφασίστηκαν μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες και δεν πρόκειται για ενίσχυση μέτρων κινδύνου, αλλά καθαρά για μέτρα προληπτικού χαρακτήρα.

Σε ετοιμότητα βρίσκεται και η Ελληνική Αστυνομία και από το πρωί στο αρχηγείο της ΕΛ. ΑΣ πραγματοποιούνται συνεχείς συσκέψεις για την αξιολόγηση της κατάστασης.

Επίσης έχουν δοθεί εντολές προς τις αστυνομικές υπηρεσίες για τη λήψη αυξημένων μέτρων σε αεροδρόμια και μετρό, ενώ έχουν ληφθεί ήδη αυξημένα μέτρα ασφαλείας για την περιφρούρηση στόχων, κυρίως βελγικού, γαλλικού και ολλανδικού ενδιαφέροντος.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπηρεσίες ασφαλείας έχουν εντείνει τις ενέργειές τους για συλλογή πληροφοριών και επιτήρηση.

Πηγή: star.gr