ΤED3D: Η ελληνική εταιρεία που προσφέρει δωρεάν «τρισδιάστατες» μάσκες και ασπίδες σε νοσοκομεία της χώρας

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Στη μάχη κατά του κορωνοϊού ρίχνονται καθημερινά εθελοντές προσφέροντας ενεργά τις υπηρεσίες τους

- Ανάμεσα τους και η εταιρεία τριασδιάστατων εκτυπώσεων TED3D που κατασκευάζει και προσφέρει δωρεάν είδη ατομικής προστασίας σε νοσοκομεία της χώρας

Με έδρα τον Βόλο η εταιρεία TED3D δραστηριοποιείται στον τομέα τρισδιάστατων εκτυπώσεων.

Χάρη στην εμπειρία που διαθέτει συνεργάστηκε με το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών και την Πνευμονολογική κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με σκοπό την δωρεάν κατασκευή ειδών ατομικής προστασίας και τη διανομή τους σε νοσοκομεία της χώρας, δεδομένης της έλλειψης που επικρατεί.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα στέκονται και εσωτερικός χώρος

Πρωτεργάτες της πρωτοβουλίας αυτής είναι ο Διευθυντής της Πανεπιστημιακής Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Καθηγητής Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης και ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Γεώργιος Κ.Δ. Σαχαρίδης μαζί με τους ερευνητές Ελένη Ρηγάκη και Ηλία Φρυτζαλά της ομάδας TED3D.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και άτομα στέκονται

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα

Με σύμμαχο την πολύτιμη εξέλιξη της τεχνολογίας και με εφαλτήριο την αλληλεγγύη και τη συνεισφορά, μελέτησαν και κατασκεύασαν προστατευτικές ασπίδες προσώπου (faceshields), βαλβίδες για αναπνευστικές συσκευές αποκατάστασης και υποστήριξης της αναπνοής, φίλτρα αναπνευστικών συσκευών και Hands free λαβές για τα νοσοκομεία σε μία προσπάθεια περιορισμού της μετάδοσης του ιού μέσω της αφής.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα στέκονται και υπαίθριες δραστηριότητες

Όπως αναφέρει η ομάδα, σύντομα οι πρώτες ποσότητες των παραπάνω ειδών θα παραδοθούν στα νοσοκομεία του Βόλου και της Λάρισας.

*Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες που ζούμε κάθε πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση του ιού είναι αξιέπαινη και φανερώνει για ακόμη μια φορά το φιλότιμο και την ομοψυχία που χαρακτηρίζουν το έθνος μας*