ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: Ρεκόρ προστίμων: 1.835 «ξέσκασαν» την Κυριακή

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η μεγαλύτερη αύξηση στις παραβάσεις διαπιστώθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου οι παραβάσεις σχεδόν διπλασιάστηκαν

Αυξήθηκαν την Κυριακή τα πρόστιμα σε πολίτες για άσκοπες μετακινήσεις. Ήταν η ημέρα που βεβαιώθηκαν οι περισσότερες παραβάσεις, από την έναρξη της απαγόρευσης κυκλοφορίας, λόγω κορονοϊού. Οι αστυνομικοί βεβαίωσαν μέσα σε ένα 24ωρο συνολικά 1.835 πρόστιμα ύψους 150 ευρώ, σε όλη την επικράτεια.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι αυτό οφείλεται και στο γεγονός ότι χθες Κυριακή οι έλεγχοι ήταν σημαντικά αυξημένοι σε όλα τα κεντρικά οδικά δίκτυα των μεγάλων πόλεων. Η συντριπτική πλειονότητα των επιχειρήσεων δεν λειτουργούσαν και έτσι οι εργαζόμενοι με βεβαιώσεις τύπου Α ήταν ελάχιστοι. Εκατοντάδες πολίτες εντοπίστηκαν να κυκλοφορούν χωρίς τις βεβαιώσεις τύπου Β και χωρίς να έχουν μαζί τους το σχετικό sms. Η μεγαλύτερη αύξηση στις παραβάσεις διαπιστώθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου οι παραβάσεις σχεδόν διπλασιάστηκαν.

Τα πρόστιμα επιβλήθηκαν ως εξής: 589 στην Αττική, 212 στη Θεσσαλονίκη, 136 στα Ιόνια Νησιά,130 στη Δυτική Ελλάδα, 107 στην Κεντρική Μακεδονία, 102 στη Θεσσαλία, 99 στην Κρήτη, 96 στην Πελοπόννησο, 87 στο Νότιο Αιγαίο,  77 στην Ήπειρο, 73 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,  70 στη Στερεά Ελλάδα,  35 στο Βόρειο Αιγαίο και  22 στη Δυτική Μακεδονία.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, έχουν βεβαιωθεί 8.441 παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα.

Για λειτουργία καταστημάτων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κ.λπ.) παρά τη σχετική απαγόρευση βεβαιώθηκαν χθες 6 παραβάσεις και συνελήφθησαν 6 άτομα, ως ακολούθως: 2 στη Θεσσαλονίκη, 1 στην Αττική, 1 στην Κεντρική Μακεδονία, 1 στη Στερεά Ελλάδα και 1 στη Θεσσαλία.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020 έχουν βεβαιωθεί σε όλη την επικράτεια (292) παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 302 άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.