ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Ένας ακόμα νεκρός στην Ελλάδα – Στα 40 συνολικά τα θύματα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Κορονοϊός: Μεγαλώνει η θλιβερή λίστα...

Ένας ακόμα άνθρωπος έχασε τη ζωή του από τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, πρόκειται για έναν 55χρονο άνδρα ο οποίος νοσηλευόταν στη Θεσσαλονίκη, διασωληνωμένος.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, έχασαν τη ζωή τους στη χώρα μας επτά άνθρωποι, εξαιτίας του κορονοϊού.

Στην καθιερωμένη ενημέρωση από τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε το θάνατο έξι συνανθρώπων μας.

Λίγο αργότερα έγινε γνωστό ότι μια γυναίκα κατέληξε στην Ξάνθη.

Όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα είναι 95, την Κυριακή (29/03/2020), ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 1.156.

Ανακοίνωσε επίσης ότι 69 είναι διασωληνωμένοι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, εκ των οποίων το 77% με υποκείμενα νοσήματα. Την ίδια στιγμή, ένας άνθρωπος αποσωληνώθηκε από το νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης και ένας ακόμα πήρε εξιτήριο.

Μέχρι στιγμής, έχουν ελεγχθεί περισσότερα από 14.150 εργαστηριακά δείγματα.

Κρούσμα κορονοϊού καταγράφηκε σε δομή αστέγων, όπως ανακοίνωσε ο κ. Τσιόδρας. Ο λοιμωξιολόγος τόνισε πως εξετάστηκαν όλοι οι διαμένοντες. Ο ασθενής νοσηλεύεται σε καλή κατάσταση στο νοσοκομείο.

Αναφερόμενος στη χρήση χλωροκίνης, ο κ. Τσιόδρας επεσήμανε πως αυτή σχετίζεται με πολλές παρενέργειες, και διαμήνυσε πως η χρήση της θα πρέπει να γίνεται με ιατρική παρακολούθηση.

Παράλληλα, ο κ. Τσιόδρας εμφανίστηκε αισιόδοξος τονίζοντας πως η καμπύλη διασποράς στη χώρα μας δείχνει βραδύτερο ρυθμό αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα, σε σχέση με άλλες χώρες