ΣΥΓΚΙΝΕΙ η 18χρονη Λένα από το Βόλο- Κάνει το σήμα της νίκης από το νοσοκομείο!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Με μεγαλύτερη αισιοδοξία ατενίζει το μέλλον μία 18χρονη από τα Κανάλια Μαγνησίας. Πριν από λίγες μέρες η Λένα Πολυχρόνη...

που πάσχει από κυστική ίνωση, την πιο συχνή από τις σπάνιες παθήσεις, υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση πνευμόνων και η πορεία της υγείας της κρίνεται πολύ ικανοποιητική.

Την ευχάριστη εξέλιξη, που δίνει νέες προοπτικές για όσους πάσχουν από τη συγκεκριμένη πάθηση, δημοσιοποίησε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των σπανίων παθήσεων στις 28 Φεβρουαρίου, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Κυστικής Ινωσης, ως ένα μήνυμα ελπίδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η μετεγχειρητική πορεία της 18χρονης που νοσηλεύεται σε θεραπευτήριο του εξωτερικού, είναι πολύ καλή με τους γιατρούς να δηλώνουν αισιόδοξοι στην καθημερινή ιατρική ενημέρωση που παρέχουν στη μητέρα της που τη συνοδεύει και βρίσκεται πάντα στο πλευρό της στον αγώνα που δίνει.

Ο Δημήτρης Κοντοπίδης (Πρόεδρος Πανελλήνιου Συλλόγου Κυστικής Ινωσης) προκειμένου να ενθαρρύνει και άλλους ανθρώπους με την ίδια πάθηση, τόνισε μεταξύ άλλων: «Πριν από λίγα χρόνια, η νόσος μας ήταν άγνωστη στο ευρύ κοινό, ακόμα κι αν υπήρχαν 500.000 φορείς στη χώρα μας. Το αποτέλεσμα ήταν να γεννιέται ένα παιδί την εβδομάδα με μία κληρονομική, απειλητική για τη ζωή νόσο. Επρεπε κάπως να ενημερώσουμε τα νεαρά ζευγάρια, αφού με μια συγκεκριμένη αιματολογική εξέταση μπορούσες, απλούστατα, να γνωρίζεις αν είσαι φορέας».

Πηγή: Εφημερίδα Ταχυδρόμος Βόλου - taxydromos.gr

br