Η έκκληση γνωστής δημοσιογράφου και η συγκλονιστική ιστορία του αδελφού της που σώθηκε από καρκίνο

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Είναι από τις ιστορίες που διαβάζει κανείς και δεν μπορεί να μην δακρύσει. Μία τέτοια αποκάλυψε γνωστή δημοσιογράφος μέσω της προσωπικής της σελίδας στο Facebook, με στόχο όχι βέβαια να συγκινήσει αλλά να βοηθήσει ένα 17χρονο αγόρι που παλεύει για τη ζωή του.

Ο λόγος για τη Μαρία Δεναξά, ανταποκρίτρια του Mega στη Γαλλία η οποία σε μία πρόσφατη ανάρτησή της στα social mediaθέλησε να αφυπνίσει συνειδήσεις και να βοηθήσει εντέλει έναν νεαρό άνθρωπο ο οποίος πάσχει από καρκίνο. Ανέφερε λοιπόν την προσωπική ιστορία που βίωσε με τον αδελφό της, όταν και εκείνος νόσησε από παρόμοια ασθένεια. Τα λόγια της είναι συγκινητικά και η έκκλησή της από ψυχής ώστε να βρεθούν λύσεις σε πρακτικά ζητήματα που αφορούν στον 17χρονο Παύλο και τη μάχη που δίνει για την ίδια τη ζωή του. Διαβάστε το μήνυμά της παρακάτω...

«Το 2008 ο αδερφός μου διαγνώσθηκε με επιθετικό λεμφοβλαστικό λέμφωμα Non Hodgkin τύπου Τ και είχε μπροστά του μόνο 3 εβδομάδες ζωής.

Αν σήμερα βρίσκεται κοντά μας, αυτό οφείλεται πάνω απ όλα στους γιατρούς, στο μόσχευμα μυελού που πήρε από τον άλλο μας αδερφό, σε έναν Γάλλο γιατρό που πέρασε κι ο ίδιος την ίδια περιπέτεια και μας καθοδήγησε καθοριστικά για τις επιλογές ίασης που θα βρίσκαμε μπροστά μας, αλλά και σε δυο συνανθρώπους μας που την κατάλληλη στιγμή μας άνοιξαν πόρτες οι οποίες σε διαφορετική περίπτωση θα ήταν ερμητικά κλειστές κι ο χρόνος μετρούσε αντίστροφα.

Ευτυχώς για εμάς ο μικρός έγινε καλά. Υπάρχουν όμως εκατοντάδες άλλα παιδιά μέσα στα ελληνικά νοσοκομεία, που δίνουν την δική τους μάχη για να κρατηθούν στη ζωή.

Ένα από αυτά είναι ο 17χρονος Παύλος με λεμφοβλαστική λευχαιμία τύπου Τ. Ο οργανισμός του απέρριψε το συμβατό μόσχευμα του αδερφού του και τώρα η μόνη ελπίδα ίασης για το παιδί βρίσκεται στη Βοστόνη.

Δεν κρύβω ότι δυσκολεύτηκα να κάνω αυτή την ανάρτηση γιατί δεν ήθελα να ξυπνήσω μνήμες κυρίως στον αδερφό μου. Όμως μετά σκέφτηκα ότι όπως κάποιοι άνθρωποι βοήθησαν εμάς μέσα στην απόγνωση μας, ίσως να βρεθούν σήμερα και κάποιοι άλλοι για να βοηθήσουν το 17χρονο παλικαράκι που οι γονείς του μέσα σε πολύ αντίξοες συνθήκες ζητούν την βοήθεια μας για να γίνει καλά.

Ο Παύλος όπως όλοι μας έχει δικαίωμα στη ζωή και την ελπίδα. Μέσα από την καρδιά μου ελπίζω κι εύχομαι να του τα χαρίσουμε

Υ.Γ. Το λεμφοβλαστικό λέμφωμα Τ και η λεμφοβλαστική λευχαιμία Τ, παρόλο που είναι επιθετικοί αιματολογικοί καρκίνοι, ωστόσο σε πολλές περιπτώσεις επιτυγχάνεται πλήρης ίαση

gossip-tv.gr