Σαρώνει τη χώρα το νέο κύμα κακοκαιρίας (Βίντεο + Φωτο)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί - Δεκάδες κλήσεις για κοπές δέντρων έχει δεχθεί η Πυροσβεστική – Ποια δρομολόγια πλοίων δεν εκτελούνται.

Προβλήματα έχουν προκαλέσει οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν σε όλη την χώρα, ενώ το νέο κύμα κακοκαιρίας που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη αναμένεται να εκδηλωθεί με χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνια.

Περισσότερες από 230 κλήσεις έχει δεχθεί μέχρι τώρα η Πυροσβεστική Υπηρεσία για πτώσεις δέντρων και πινακίδων αλλά και αφαιρέσεις αντικειμένων λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούν αυτή την ώρα στην Αττική.

kakokairia1

Λίγο πριν από τις 9 το πρωί, δέντρο έπεσε σε δύο αυτοκίνητα στον σταθμό του τρένου στο Μενίδι χωρίς να σημειωθούν τραυματισμοί ενώ δέντρα έχουν καταπλακώσει αυτοκίνητα και σε άλλες περιοχές της Αττικής.

Κυκλοφοριακά προβλήματα παρατηρούνται σε δρόμους της Αττικής μετά από πτώσεις δέντρων λόγω των θυελλωδών ανέμων.

Έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην οδό Χαλκίδος στα Πατήσια στο ρεύμα προς Αθήνα και στην οδό 34ου Συντάγματος στον Πειραιά, στο ύψος της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου, επίσης στο ρεύμα προς Αθήνα.

Ανάλογη εικόνα επικρατεί και σε άλλους δρόμους και συνιστάται στους οδηγούς να είναι πολύ προσεκτικοί.

kakokairia2

Αυτή την ώρα περίπου 28 συνεργεία επιχειρούν προκειμένου να απομακρυνθούν τα δέντρα από τους δρόμους.

Δυσκολίες και προβλήματα αντιμετωπίζουν λόγω των θυελλωδών ανέμων και οι κάτοικοι του Χαλανδρίου.

55f3daace8ce73cca906104a2176143a XL

Όπως φαίνεται από τις αποκλειστικές φωτογραφίες του newsbomb.gr σε δρόμο πλησίον της οδού Βασιλέως Γεωργίου ένα δέντρο έπεσε πάνω στις γραμμές του τρόλεϊ με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία.

Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο προβλέπονται χιόνια στα ορεινά, καταρρακτώδεις βροχές και καταιγίδες στην Κρήτη και την Πελοπόννησο, θυελλώδεις ανέμοι που θα φτάσουν ακόμη και τα 10 μποφόρ αλλά και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας από τα βόρεια.

Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και Θεσσαλία παροδικές χιονοπτώσεις αρχικά στα ορεινά και βαθμιαία και σε περιοχές με υψόμετρο 400-600 μετρά. τα φαινόμενα από το βραδύ θα σταματήσουν. Στην κεντρική και ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Πελοπόννησο χιονοπτώσεις θα σημειωθούν αρχικά στα ορεινά και από το απόγευμα και σε περιοχές με υψόμετρο περίπου 600 μετρά.

Ισχυρές καταιγίδες είναι πιθανόν να εκδηλωθούν από το απόγευμα στη νοτιά Πελοπόννησο και την Κρήτη.

Οι βόρειοι άνεμοι θα ενισχυθούν στα ανατολικά και νοτιά στα 7 με 9 και στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο στα 10 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση (6-8 βαθμούς) από βορρά προς νότο.

dentarkopes 1

To newsbomb.gr επικοινώνησε με τον μετεωρολόγο κ. Τάσο Αρνιακό για την πρόγνωση του σημερινού και αυριανού καιρού. Τα δύο βασικά χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα θα είναι οι πολύ ισχυροί άνεμοι έως και 10 μποφόρ στο νοτιανατολικό Αιγαίο και ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας έως και δέκα βαθμούς κυρίως στο Αιγαίο, τη Θεσσαλονίκη, Αττική , Βοιωτία και την Ανατολική Πελοπόννησο.