ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ: Η οδική ασφάλεια αποτελεί προτεραιότητα για την Περιφέρεια Αττικής

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Το νέο κέντρο διαχείρισης κυκλοφορίας & οδικής ασφάλειας της Περιφέρειας Αττικής είναι στην υπηρεσία των πολιτών και με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργου Πατούλη, ενημερώνει καθημερινά μέσω της ΕΡΤ και της εκπομπής «από τις 6 μαζί» την κυκλοφορία στις κεντρικές οδικές αρτηρίες του λεκανοπεδίου.

Το υπερσύγχρονο κέντρο της Περιφέρειας Αττικής διαθέτει 239 κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας και 450 αισθητήρες φόρτου κυκλοφορίας και 24 πινακίδες μεταβλητών μηνυμάτων.

Επί 24ώρου βάσεως παρατηρεί την κυκλοφορία, διαχειρίζεται έκτακτες καταστάσεις, ενημερώνει αλλά και εκπονεί μελέτες για την βελτίωση της κυκλοφορίας, ενώ παράλληλα φροντίζει για τις ρυθμίσεις, την συντήρηση και την σωστή λειτουργία των 35.000 φωτεινών σηματοδοτών της Αττικής.
Ιδιαίτερα σημαντικός είναι ο ρόλος του κέντρου για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας καθώς αποτελεί την αιχμή του δόρατος στο στρατηγικό σχέδιο του Περιφερειάρχη Αττικής για την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών.
Καθημερινά ο σύμβουλος οδικής ασφάλειας της Περιφέρειας Αττικής κ. Κίμων Λογοθέτης μαζί με τους δημοσιογράφους κ. Δημήτρη Κοτταρίδη και Γιάννη Πιτταρά προάγουν μηνύματα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης μέσω της κρατικής τηλεόρασης και των ηλεκτρονικών πινακίδων μεταβλητών μηνυμάτων.

Η αυτοδιοίκηση για πρώτη φορά έχει ιδιαίτερα ενεργό ρόλο στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της σε ένα τόσο σημαντικό τομέα που αφορά την ασφάλεια των πολιτών.
Οι σύγχρονες διαβάσεις, η τοποθέτηση Led φωτεινών σηματοδοτών χαμηλής τάσεως, η συντήρηση του οδικού δικτύου με ασφαλτοστρώσεις και διαγραμμίσεις, η απομάκρυνση των παράνομων και επικίνδυνων διαφημιστικών πινακίδων αποτελούν ένα δυναμικό και ελπιδοφόρο ξεκίνημα για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής και την αποτελεσματική μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.