Αγρότες: Με πιο σκληρή στάση στα μπλόκα απαντούν στην κυβέρνηση – Επ’ αόριστον κλειστός ο Ισθμός

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Την ώρα που ομάδα αγροτών ετοιμάζεται να συναντήσει τον πρωθυπουργό -πιθανότατα τη Δευτέρα-, πολλά μπλόκα της χώρας σκληραίνουν τη στάση τους, κλείνοντας βασικές αρτηρίες της χώρας για πολλές ώρες.

Σήμερα Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου, παραμένουν κλειστά τα Τέμπη, ο Προμαχώνας, η παλαιά και η νέα εθνική οδός Αθηνών – Πατρών στο ύψος του Ισθμού, όπου η κίνηση των αυτοκινήτων γίνεται μέσα από το Καλαμάκι.

Παράλληλα, στις 12 και για έξι ώρες, το μπλόκο των Μικροθηβών θα κλείσει και τους παραδρόμους της Αθηνών – Θεσσαλονίκης ενώ στην εφορία Πύργου, αγρότες της περιοχής πραγματοποιούν από το πρωί κατάληψη.

Εν τω μεταξύ, οι αγρότες της Φθιώτιδας απέσυραν τα τρακτέρ τους από τον κόμβο του Μπράλου, μετά τη χθεσινοβραδυνή ένταση που σημειώθηκε εκεί.

Συγκεκριμένα, οδηγοί φορτηγών αυτοκινήτων έσπασαν τα μέτρα της αστυνομίας και κινήθηκαν απειλητικά εναντίον των αγροτών φτάνοντας σε απόσταση αναπνοής.

Τα μέτρα έσπασαν πρώτοι οι οδηγοί των φορτηγών οι οποίοι κινούνταν με κατεύθυνση από την Αθήνα προς τη Λαμία, που παρέμεναν για ώρες εγκλωβισμένοι με τι ουρές να ξεπερνούν και τα 20 χλμ.

Αμέσως μετά, οδηγοί φορτηγών αυτοκινήτων που βρίσκονταν ακινητοποιημένοι, είτε μέσα στη Λαμία, είτε στο εθνικό δίκτυο από τη Λαμία μέχρι τη Στυλίδα σε ένα μήκος που ξεπερνούσε τα 15 χλμ., έσπασαν και αυτοί τα μέτρα της αστυνομίας και προχώρησαν προς την περιοχή του Μπράλου φτάνοντας πολύ κοντά στο μπλόκο των αγροτών.

Παράλληλα άλλες νταλίκες μέσα από τους παραδρόμους έφτασαν πολύ κοντά στο μπλόκο των αγροτών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι λίγο μετά τις 9 ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους οδηγούς των φορτηγών αυτοκινήτων και τους αγρότες, και οι τελευταίοι απέσυραν τα τρακτέρ στις 9.30 το βράδυ από το εθνικό δίκτυο, ανοίγοντας το δρόμο για να αποφευχθούν τα επεισόδια τα οποία απειλήθηκαν.