Η τελευταία συνέντευξη και τα ΠΡΟΦΗΤΙΚΑ λόγια του κυβερνήτη του ελικοπτέρου!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ήταν την περασμένη Πέμπτη όταν γράφτηκε μία μαύρη σελίδα στην ιστορία του Πολεμικού Ναυτικού.

Τρία παλικάρια άφησαν την τελευταία τους πνοή μετά από τη μοιραία πτώση του ελικοπτέρου ΑΒ – 212 που συνετρίβη στο βορειοδυτικό τμήμα της Κινάρου, δυτικά της Λέρου.

1175499_706292759387177_1590401668_n.jpg

Ο υποπλοίαρχος Αναστάσιος Τουλίτσης (κυβερνήτης του μοιραίου ελικοπτέρου), ο υποπλοίαρχος Κωνσταντίνος Πανανάς (συγκυβερνήτης) και ο ανθυπασπιστής Ευάγγελος Ελευθέριου (μηχανικός) πέθαναν κατά την εκτέλεση του καθήκοντος και μπήκαν στο πάνθεον των ηρώων της χώρας μας.

Και οι τρεις άντρες έδειχναν να αγαπούν πολύ την πατρίδα αλλά και τη δουλειά τους… Μάλιστα, ο άτυχος κυβερνήτης σε συνέντευξη που είχε δώσει τον Οκτώβριο του 2012 είχε αποκαλύψει το μότο της ζωής του… Πρόκειται για λόγια που όπως φαίνεται τον ακολούθησαν μέχρι και την τελευταία στιγμή του… έως και την τελευταία του ανάσα.

TASOS_TOULITSIS-1024x487.jpg

«Καλύτερα ένα άθλιο τέλος, παρά μια αθλιότητα χωρίς τέλος» είχε πει τότε… Περήφανος και αγέρωχος δεν ήθελε να ζει μία ζωή που δεν τον ικανοποιεί.

Σε ερώτηση για το ποιος είναι ο μεγαλύτερος του φόβος εκείνος είχε απαντήσει ότι είναι το… άγνωστο! Αυτό που δεν μπορεί να ελέγξει.

«Όταν αποφασίζω να προχωρήσω σε κάτι, θέλω αυτομάτως να γνωρίζω τι με περιμένει εκεί. Με αυτόν τον τρόπο ασυναίσθητα, νιώθω μια σιγουριά ότι το ελέγχω».

Όσο για το τι ήταν ευτυχία για τον αδικοχαμένο άντρα; «Να βρίσκομαι με αυτούς που αγαπάω, να γνωρίζω πάντα τα όρια τους και να προσαρμόζομαι σ’ αυτά».

Πηγή: star