ΑΡΓΟΣ: Πρωτοφανής λεηλασία 100 μνημάτων σε νεκροταφείο! (ΦΩΤΟ + ΒΙΝΤΕΟ)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Αδίστακτοι κατέστρεψαν τάφους στο νεκροταφείο του Άργους 

-  Εκτός από τα καντήλια και τα ανθοδοχεία που είναι στερεωμένα στο μάρμαρο, οι αδίστακτοι δράστες άρπαξαν ακόμα και τις κορνίζες από τις φωτογραφίες των νεκρών

Αντιμέτωποι με ένα απίστευτο θέαμα ήρθαν όσοι πήγαν να επισκεφτούν τους τάφους των δικών τους στο κοιμητήριο του Αγίου Βασιλείου στο Άργος, καθώς τα μνήματα είχαν λεηλατηθεί και είχαν κάνει φτερά καντήλια, βάζα και οτιδήποτε άλλο ήταν κατασκευασμένο από μέταλλο!

Περισσότεροι από 100 τάφοι είχαν υποστεί μεγάλες ζημιές από την επιδρομή των δραστών, που κατά πάσα πιθανότητα ήταν Ρομά «κυνηγοί» μετάλλων. Οι δράστες τρύπωσαν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί και ξήλωσαν ό,τι μεταλλικό υπήρχε πάνω στους τάφους σπάζοντας και ξηλώνοντας αδιακρίτως, αδιαφορώντας για την καταστροφή που προκάλεσαν.

Άργος: Άγνωστοι βανδάλισαν το νεκροταφείο στον Άγιο Βασίλειο

Εκτός από τα καντήλια και τα ανθοδοχεία που είναι στερεωμένα στο μάρμαρο, οι αδίστακτοι δράστες άρπαξαν ακόμα και τις κορνίζες από τις φωτογραφίες των νεκρών, προκαλώντας σημαντικές ζημιές. Μάλιστα, από κάποιους τάφους ξεκόλλησαν ακόμα και τους μεταλλικούς σταυρούς που υπήρχαν πάνω στη μαρμάρινη πλάκα. Σύμφωνα με το argonafplia.gr, ήταν η τέταρτη φορά που λεηλατήθηκε το συγκεκριμένο νεκροταφείο!

nekrotafeio_argous8

nekrotafeio_argous9

nekrotafeio_argous10

nekrotafeio_argous11