ΚΑΙΡΟΣ: Νέα ψυχρή εισβολή! Πού θα χιονίσει Πρωτοχρονιά και 2 Γενάρη

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Νέο κύμα κακοκαιρίας έρχεται την Πρωτοχρονιά 

- Δείτε σε ποιες περιοχές θα χιονίσει 

Εξαιρετικό ενδιαφέρον αποκτά το σκηνικό του καιρού, άκρως χειμωνιάτικο για μεγάλο χρονικό διάστημα… Νέα ψυχρή εισβολή από το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, σημαντική κακοκαιρία δείχνουν τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία για τα Φώτα…

Ξεκινώντας από την τρέχουσα κακοκαιρία, όλα δείχνουν ότι οδεύει προς το τέλος της, κάνοντας τις εκπλήξεις της και ρίχνοντας εντελώς εκτός προγνώσεων την ΕΜΥ, ως προς τις περιοχές της Αθήνας που είδαν τελικά… χιόνια.

Από το μεσημέρι της Τρίτης θα φαινόμενα θα έχουν σταματήσει σχεδόν στις περισσότερες περιοχές της ανατολικής Ελλάδας, αφήνοντας πίσω τους πολύ μεγάλα ύψη χιονιού στην δυτική Αττική και τη Βοιωτία.

Φαίνεται, όμως, όπως θα δείτε στον χάρτη με την κίνηση των αερίων μαζών η κάθοδος νέας ψυχρής αέριας μάζας από το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, η οποία και πάλι θα έχει ως επίκεντρο την ανατολική ηπειρωτική χώρα, κοινώς τα προσήνεμα, επηρεάζοντας ξανά τις ίδιες περιοχές (Θεσσαλία, Βοιωτία, Αττική, Εύβοια, Πελοπόννησος). Στον ίδιο χάρτη θα δείτε πώς το… ψυχρό σκηνικό θα διατηρηθεί έως και τις 15 Γενάρη με συνεχείς κατεβασιές κρύου.

Σε ότι αφορά τα φαινόμενα, το διήμερο 1-2 Γενάρη α προκύψουν εκ νέου χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές στα ανατολικά προσήνεμα, δίχως και πάλι να αποκλειστούν πιθανές εκπλήξεις σε προάστια του Λεκανοπεδίου της Αττικής… Νέα κακοκαιρία φαίνεται να μας απασχολεί από το βράδυ της Κυριακής και ανήμερα τα Φώτα, με πολλές βροχές και χιόνια στα ορεινά της ηπειρωτικής Ελλάδας και περιοχές με χαμηλότερα υψόμετρα στη βόρεια χώρα.

Δείτε πώς θα εξελιχθεί ο καιρός μέχρι τις 15 Γενάρη από πλευράς φαινομένων…