ΣΟΚΑΡΕΙ η αποκάλυψη του παππού: Δείτε τι έλεγε ο Αλβανός για τον αδερφό του Φοίβου!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Νέα στοιχεία για την υπόθεση που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο με το συζυγοκτόνο της Χαλκιδικής, έρχονται στο φως της δημοσιότητας μία ημέρα μόλις από τη σύλληψη του Αλβανού Κλοντ Λέσι και τον εντοπισμό του μικρού Φοίβου.

Ο παππούς του Φοίβου αποκάλυψε πως ο συζυγοκτόνος και πατέρας του 4χρονου έλεγε στο παιδί του πως η μάνα του τον χτυπούσε. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο παππούς μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο πατέρας του, όσο καιρό κρύβονταν σε καλύβα στα Ορμύλια της Χαλκιδικής, λίγα μέτρα μακριά από τον τόπο της άγριας δολοφονίας έλεγε στον Φοίβο πως «μας κυνηγάνε και πρέπει να φύγουμε για Αλβανία». Μάλιστα, του έλεγε πως ο Ιάσωνας δεν ήταν αδερφός του!

«Ζήτησε τη μητέρα του από την πρώτη μέρα, αλλά ο Ιάσωνας τον ενημέρωσε ότι η μαμά πέθανε. Η αντίδραση του Φοίβου ήταν παγωμένη» πρόσθεσε o Λάμπης Μαυρομάτης.

«Εγώ δεν μπορώ να αντικαταστήσω τη μητέρα τους αλλά θα προσπαθήσω όσο μπορώ, δεν έχω άλλες επιλογές, αυτή είναι η επιλογή μου στη ζωή», είπε ο παππούς.

Το παιδί αν και ήταν εμφανώς καταβεβλημένο από τις 18 ημέρες που πέρασε στην ύπαιθρο, τρώγωντας πορτοκάλια, μανταρίνια και κοτόπουλο είναι καλά στην υγεία του. Στο πλευρό του και της οικογένειάς του, βρίσκεται παιδοψυχολόγος προκειμένου να το βοηθήσει να ξεπεράσει -όσο είναι δυνατό- τις φρικτές εμπειρίες που έζησε.

Στο νοσοκομείο Πολυγύρου νοσηλεύεται ο Κλοντ Λέσι, από το βράδυ της Κυριακής όταν και μεταφέρθηκε εκεί με συμπτώματα αφυδάτωσης.

Στις 10 σήμερα (25/01) το πρωί θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα με τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει να είναι ανθρωποκτονία από πρόθεση και έκθεση ανήλικου σε κίνδυνο.

«Ήθελα να φύγουμε για Αλβανία»

«Στην αρχή ήθελα να φύγω για Αλβανία αλλά παντού έβρισκα μπλόκα και δεν κατάφερνα να φτάσω Θεσσαλονίκη», δήλωσε ο Λέσι μετά τη σύλληψή του.

Περιγράφοντας το πώς πέρασαν τις 18 αυτές ημέρες, μαζί με τον Φοίβο, ο Λέσι αποκάλυψε ότι «την πρώτη ημέρα κοιμηθήκαμε σε ένα αντίσκηνο στο βουνό και την επόμενη σε ένα εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο. Το παιδί με ρωτούσε συνεχώς που πάμε και του είπα "τσακώθηκα με τη μαμά και θα πάμε στην Αλβανία" Το μεγαλύτερο πρόβλημα μου ήταν το φαγητό και όχι ο ύπνος. Τρώγαμε ότι έβρισκα. Μάλιστα μια μέρα έκλεψα μια κότα και την έσφαξα και την ψήσουμε στο δάσος σε ένα καλύβι. Επίσης ότι φρούτα έβρισκα στα δέντρα βοηθούσαν για να τρώμε και να μην γκρινιάζει και το μικρός.Το μετάνιωσα και πολλές φορές σκέφτηκα να παραδοθώ αλλά δεν το έκανα».

Πώς εντοπίστηκαν πατέρας και γιος

Μόλις ένα χιλιόμετρο από το σημείο που το βράδυ της 6ης Ιανουαρίου δολοφόνησε την άτυχη 41χρονη πρώην σύζυγό του και έπειτα εξαφανίστηκε με το μικρό Φοίβο αγκαλιά, βρέθηκε ο Κλοντ Λέσι.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το τηλεφώνημα ενός 75χρονου ήταν αυτό που κατάφερε να οδηγήσει τους αστυνομικούς στην καλύβα κοντά στην περιοχή της Ορμυλίας, όπου ο 35χρονος διατηρούσε τα μελίσσια του.

Ο ηλικιωμένος άνδρας κατήγγειλε στις Αρχές πως είδε τον 35χρονο με τον μικρό Φοίβο να περιφέρεται σε ελαιώνες κοντά στο χωριό, γεγονός που κινητοποίησε εκ νέου τις Αρχές για έρευνες στην ευρύτερη περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι όλες αυτές τις ημέρες οι έρευνες των Αρχών είχαν επικεντρωθεί στην περιοχή, καθώς αξιωματικοί επέμεναν ότι δεν έχει καταφέρει να διαφύγει στην Αλβανία, όπως είχε εκτιμηθεί αρχικά.