Χριστούγεννα στην Αθήνα: 14 νοσταλγικές φωτογραφίες από τα παλιά!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Χριστουγεννιάτικη Αθήνα: Πριν από 59 χρόνια η Αθήνα ήταν εντελώς διαφορετική. Δεν είχε καμία σχέση, με την Αθήνα του σήμερα. Πιο συγκεκριμένα, το 1960, η χριστουγεννιάτικη Αθήνα ήταν διαφορετική. Η πρωτεύουσα της Ελλάδας ήταν λαμπερή, καθαρή και εορταστική. Οι φωτογράφοι μπόρεσαν από τα μέσα της δεκαετίας του ’60 να καταφέρουν να αποτυπώσουν το ταλέντο τους μέσα από μία σειρά από στιγμιότυπα.

Δύο μεγάλοι φωτογράφοι της εποχής, ο Κώστας Μπαλάφας και ο Δημήτρης Χαρισιάδης αποτύπωσαν, με το φωτογραφικό φακό τους, το πόσο διαφορετική ήταν η ατμόσφαιρα μίας εκ των μεγαλύτερων πόλεων της Ελλάδας. Η Χριστουγεννιάτικη Αθήνα του 1960 δεν χρειαζόταν μεγάλα χριστουγεννιάτικα δέντρα στην πλατεία Συντάγματος. Η Αθήνα των Χριστουγέννων δεν είχε ανάγκη από συναυλίες και εκδηλώσεις. Δεν χρειαζόταν όλα τα εφέ, τα οποία πραγματοποιούνται σήμερα για να «μυρίσουν» Χριστούγεννα.

Στιγμιότυπα της καθημερινότητας, τα οποία είναι τα δώρα, που έδιναν τροχονόμους τις μέρες των εορτών. Τα βουνά από μελομακάρονα και κουραμπιέδες έξω από τα καταστήματα ήταν αρκετά. Από εκεί και πέρα, η πρωτεύουσα της Ελλάδας πριν από πολλές δεκαετίες δεν χρειάζονταν ειδικά φίλτρα.

Η Χριστουγεννιάτικη Αθήνα δεν χρειαζόταν ειδικό φωτισμό για να γίνει Χριστουγεννιάτικη. Το είχε από μόνη της.

Δείτε φωτογραφίες από την Αθήνα των Χριστουγέννων του 1960 :