Δείτε πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Νέο κύμα κακοκαιρίας προβλέπει για σήμερα Κυριακή η ΕΜΥ, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας, καθώς και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι προβλέπονται νότιοι, 6 με 8 μποφόρ.


Ειδικότερα, προβλέπονται αρχικά καταιγίδες σε Ιόνιο, Ήπειρο και δυτική Στερεά, καθώς και στην Πελοπόννησο.

Τα έντονα φαινόμενα θα επεκταθούν σταδιακά στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και μετά το μεσημέρι στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στη Χαλκιδική), στην ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και από το απόγευμα στα νησιά του βορείου και του ανατολικού Αιγαίου.

Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς και της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας (σε υψόμετρο άνω των 1.000 μέτρων).

Αναλυτικά σήμερα:

Στην Αττική καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, αλλά τη νύχτα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ με εξασθένηση τη νύχτα και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Τοπικές βροχές και καταιγίδες αναμένονται στη Θεσσαλονίκη, οι οποίες μετά το μεσημέρι θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Ύφεση των φαινομένων θα υπάρξει τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 5 μποφόρ και το θερμόμετρο θα δείξει από 11 έως 17 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι θα είναι κατά τόπους έντονα στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως τη Χαλκιδική), την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας (πάνω από τα 1000 μετρά). Ύφεση των φαινομένων τη νύχτα στη Μακεδονία.

Άνεμοι: νότιοι 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 6 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς (πάνω από τα 1000 μετρά). Πρόσκαιρη ύφεση των φαινομένων τη νύχτα.

Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 10 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο. Βελτίωση τη νύχτα.

Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ με εξασθένηση τη νύχτα.

Θερμοκρασία: από 9 έως 19 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές η καταιγίδες κυρίως στις δυτικές περιοχές.

Άνεμοι: νότιοι 5 με 7 μποφόρ με εξασθένηση τη νύχτα.

Θερμοκρασία: από 14 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα από το απόγευμα στα βόρεια.

Άνεμοι: νότιοι 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 14 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Τη Δευτέρα τα έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν κατά διαστήματα στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά και στη δυτική και νότια Πελοπόννησο, καθώς και στη Θράκη (μέχρι το πρωί), στο ανατολικό Αιγαίο (μέχρι το απόγευμα) και στα Δωδεκάνησα (μέχρι αργά το βράδυ).

Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς και της Μακεδονίας και από το βράδυ σε ημιορεινές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας (σε υψόμετρο περίπου 600-700 μέτρων).

Από την Τρίτη θα σημειωθεί σημαντική πτώση της θερμοκρασίας σε ολόκληρη τη χώρα, από βορρά προς νότο. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σχεδόν σε όλα τα ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας.