ΠΡΟΣΟΧΗ: Βροχές και καταιγίδες το Σαββατοκύριακο

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Τσουχτερό κρύο από την Τρίτη.

Φτιάχνει από σήμερα το μεσημέρι ο καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Αλλά για λίγο...

Το σαββατοκύριακο θα είναι και πάλι βροχερός, ενώ από την Τρίτη πέφτει η θερμοκρασία, μέχρι και 10 βαθμούς, και το κρύο θα είναι... τσουχτερό!

Τι καιρό θα κάνει το Σάββατο
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στη δυτική Ελλάδα και σιγά - σιγά στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας και κυρίως στα ηπειρωτικά. Τα φαινόμενα στα δυτικά κατά τόπους θα είναι έντονα. Οι άνεμοι θα εξακολουθήσουν να πνέουν από νότιες διευθύνσεις στα πελάγη 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 8 έως 18 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά από 8 εως 20 με 21εναν βαθμούς και στα νησιά από 15 εως 20 βαθμούς κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε άστατο καιρό με αρκετές συννεφιές αλλά και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ και τοπικά εως και 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 εως 20 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια, νοτιανατολικούς ανέμους 4 με 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 εως 18 βαθμούς κελσίου.

Βροχές και καταιγίδες την Κυριακή

Συννεφιασμένη θα είναι η Κυριακή σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα.

Προβλέπονται νεφώσεις, βροχές και καταιγίδες οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι - νοτιανατολικοί 4 με 5 μποφόρ αλλά τη νύχτα στις ανατολικές περιοχές θα ενισχυθούν και θα φτάσουν τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 5 εως 17 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά από 8 εως 20 βαθμούς και στα νησιά από 16 εως 20 με 21εναν βαθμούς κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3 με 4 μποφόρ και στις θάλασσες εως και 6 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 14 εως 18 βαθμούς κελσίου.

Πέφτει η θερμοκρασία από την Τρίτη
Από την Τρίτη περιμένουμε στροφή των ανέμων από τα δυτικά σε βόρειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση από βορρά προς νότο. Η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι ακόμη μεγαλύτερη από την Τετάρτη με τον υδράργυρο να φτάνει με δυσκολία τους 11 με 12 βαθμούς.