Καταγγελία για βασανιστήρια στα Εξάρχεια: «Μου κατεβάζει το εσώρουχο, κολλάει από πίσω μου και φωνάζει…»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Δεν έχουν τέλος οι καταγγελίες για αστυνομική βία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας τα τελευταία 24ωρα. Ωστόσο μία μαρτυρία για τα όσα έλαβαν χώρα το βράδυ της προηγούμενης Πέμπτης στα Εξάρχεια προκαλεί φρίκη, γιατί πρόκειται για καταγγελία βασανιστηρίων από άνδρες των ΜΑΤ.

Πρόκειται για τα όσα διημείφθησαν κατά τη σύλληψη του Λάμπρου Γούλα, μέλους του «Ρουβίκωνα», ο οποίος – όπως καταγγέλλει – κατά τη σύλληψή του έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού αλλά και εξευτελιστικής συμπεριφοράς σε βαθμό βασανιστηρίου από τους αστυνομικούς των ΜΑΤ.

Ο ίδιος περιγράφει την εμπειρία του στο omniatv.com και την Μαρία Λούκα ως εξής:

«Όταν σχόλασα από τη δουλειά, πήγα με το αφεντικό μου σ’ ένα διπλανό μαγαζί να φάμε και να δούμε τον Ολυμπιακό. Κάποια στιγμή άρχισαν να καταφθάνουν μηνύματα στο κινητό μου ότι γίνεται χαμός στην πλατεία και ότι η Αστυνομία έχει αποκλείσει το καφενείο. Πήγα χωρίς δεύτερη σκέψη, γιατί βρίσκονταν μέσα αρκετοί σύντροφοι και φίλοι μου. Η εικόνα που αντίκρισα μόλις έφτασα ήταν αποκαλυπτική. Δε μπορούσες ούτε να μπεις, ούτε να βγεις από το καφενείο. Οι είσοδοι ήταν αποκλεισμένοι από την Αστυνομία.