ΠΡΟΣΟΧΗ: Αλλάζουν ΟΛΑ στα δρομολόγια του Μετρό

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σε παράταση του ωραρίου λειτουργίας του Μετρό την εορταστική περίοδο και αύξηση των δρομολογίων τις Κυριακές, πρόκεται να προχωρήσει η ΣΤΑΣΥ.

Σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΙ, ο νέος διευθύνων σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ Γιώργος Θωμόπουλος επεσήμανε ότι από την 1η Νοεμβρίου ξεκίνησαν δρομολόγια στη Γραμμή 2 του Μετρό, δύο επισκευασμένοι συρμοί.

Έτσι, στη γραμμή κυκλοφορούν πλέον 18 συρμοί, γεγονός που μειώνει το χρόνο αναμονής για τους επιβάτες. Μεταξύ άλλων τόνισε ότι βελτιώθηκε και θα συνεχίσει να βελτιώνεται η συχνότητα των δρομολογίων των Γραμμών 2 και 3, με έμφαση στις ώρες αιχμής.

Επίσης, θα παραταθεί η λειτουργία του Μετρό την εορταστική περίοδο καθώς και σε μεγάλες δημόσιες εκδηλώσεις για τη διευκόλυνση των πολιτών ενώ θα αυξηθεί η συχνότητα δρομολογίων και τις Κυριακές με εμπορικές δράσεις, για την στήριξη του εμπορικού τριγώνου.

Πρόσθεσε ακόμη, ότι ολοκληρώνεται η ανακαίνιση του τροχαίου υλικού της Γραμμής 1 ενώ δρομολογείται η απόκτηση επτά συρμών για την εξυπηρέτηση των δρομολογίων προς το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Σήμερα, τα τελευταία δρομολόγια στις γραμμές 2 και 3 του Μετρό (και όχι στη γραμμή 1) γίνονται λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Την Παρασκευή και το Σάββατο το ωράριο λειτουργίας παρατείνεται κατά δύο ώρες. Σε έκτακτες περιπτώσεις, όπως οι συναυλίες που γίνονται στο Καλλιμάρμαρο ή το ΟΑΚΑ, η λειτουργία του Μετρό παρατείνεται για σχεδόν μία ώρα. Από την άλλη πλευρά, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην Αθήνα τα δρομολόγια του Μετρό (όπως και των άλλων μέσων) ολοκληρώνονται γύρω στις 23:00. Αν πραγματοποιηθούν τα σχέδια της ΣΤΑΣΥ πιθανόν αυτό το μέτρο να καταργηθεί.

Οι 15 στάσεις της γραμμής 4 και ο νέος χάρτης

Υπενθυμίζεται ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε τις προσφυγές για τον διαγωνισμό του έργου της κατασκευής της γραμμής 4 του Μετρό και, πλέον, αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες για την ολοκλήρωση της συγκεκριμένης γραμμής, με τον προϋπολογισμό να ξεπερνά τα 1,8 δισ. ευρώ.

Το έργο περιλαμβάνει το τμήμα Άλσος Βεΐκου-Γουδή μήκους 12,8 χλμ. και σε αυτό εντάσσονται 15 υπόγειοι σταθμοί (Βεΐκου, Γαλάτσι, Ελικώνος, Κυψέλη, Δικαστήρια, Αλεξάνδρας, Εξάρχεια, Ακαδημίας, Κολωνάκι, Ευαγγελισμός, Καισαριανή, Πανεπιστημιούπολη, Ιλίσια, Ζωγράφου, Γουδή).

Δείτε τον σχετικό χάρτη: