ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ: Έρχεται σκανδιναβικός χιονιάς στην Ελλάδα!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ένας χιονιάς που χρόνια είχε να κάνει την εμφάνιση του στην Ελλάδα, φαίνεται πως θα μας επισκεφτεί όπως προβλέπει το Greek-Weather.Org το δεύτερο μισό του Ιανουαρίου.

Ψύχος από τη Σκανδιναβία φαίνεται πως θα κινηθεί νοτιότερα προς την Ελλάδα, τα Βαλκάνια αλλά και την ανατολική γενικότερα Ευρώπη, μετά τις 15-16 Ιανουαρίου και μέσα στο δεύτερο μισό του Ιανουαρίου, δίνοντας πυκνά χιόνια ακόμα και σε μηδενικά υψόμετρα της ανατολικής, νοτιοανατολικής Ευρώπης, πιθανότατα και της Ελλάδας.

Τέτοιοι χιονιάδες είχαν χρόνια να εμφανιστούν στην Ευρώπη και την Ελλάδα και αυτό οφειλόταν στην απουσία του ισχυρού αντικυκλώνα Αζορικού, οποίος δεν είχε τη δύναμη να ανεβαίνει εδώ και αρκετά χρόνια ως το βόρειο πόλο, ώστε να πιέζει το πολικό ψύχος με τα χιόνια να κατεβαίνουν ως τη χώρα μας, ενώ όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το Greek-Weather.Org, τέτοια χαμηλά βαρομετρικά χιονιού, επηρεάζουν ιδιαίτερα περιοχές της βόρειας Ελλάδας.

Η πρόβλεψη λοιπόν της γνωστής ιστοσελίδας, κάνει λόγο για βαρυχειμωνιά με ψύχος και χιόνια μέσα στο δεύτερο μισό του Ιανουαρίου με χιόνια σε βόρεια και κεντρική χώρα ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα, ενώ δίνει πιθανότητες να βγει σωστή αυτή η πρόβλεψη 60-65%. 

Διαβάστε επίσης:

Είναι γεγονός: Αυτό είναι το πρώτο προσκλητήριο για σύμφωνο συμβίωσης

Η ερώτηση που έκανε την Καινούργιου έξαλλη - Δείτε πώς αντέδρασε on air!

Κοίταξε μέσα στο μάτι της και είδε κάτι ΖΩΝΤΑΝΟ, ΦΡΙΚΙΑΣΤΙΚΟ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ! (video)