Ο καιρός τρελάθηκε! Έρχονται ανοιξιάτικες θερμοκρασίες και μετά πάλι χιόνια!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Παιχνίδια μέσα στον Ιανουάριο κάνει ο καιρός, καθώς μετά το σφοδρό κύμα κακοκαιρίαςπου σάρωσε τη χώρα, με χιόνια και θυελλώδεις ανέμους, έρχονται ανοιξιάτικες θερμοκρασίες και μετά πάλι… βαρύς χειμώνας.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ) την Τρίτη (05/01) προβλέπονται νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες κυρίως στα ηπειρωτικά, την Κρήτη και το ανατολικό Αιγαίο με βροχές στα δυτικά, την Κρήτη και το ανατολικό Αιγαίο. Πρόσκαιρες καταιγίδες τις πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα. Παροδικές χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια πελάγη πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο.

Την Τετάρτη (06/01) θα σημειωθούν νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με σποραδικές βροχές κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο. Βαθμιαία από το βράδυ στα δυτικά και τα βόρεια τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες κυρίως στα δυτικά. Οι άνεμοι νότιοι, νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Στο Αιγαίο και βαθμιαία και στο Ιόνιο 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή άνοδο.

Την Πέμπτη (07/01) προβλέπονται νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρα με τοπικές βροχές. Καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλωθούν στα δυτικά, τα βόρεια, την Κρήτη και το ανατολικό Αιγαίο. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις στα δυτικά και βόρεια κυρίως ορεινά. Οι άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη 6 με 7 μποφόρ που βαθμιαία στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασία σε πτώση.

Την Παρασκευή (08/01) αναμένονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο με πρόσκαιρες βροχές κυρίως στα δυτικά. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά. Παγετός κατά τόπους τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα κεντρικά ηπειρωτικά. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και στα δυτικά και νότια πελάγη 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Το Σάββατο (09/01) προβλέπονται λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ηπειρωτικά, την Κρήτη και το ανατολικό Αιγαίο με πρόσκαιρες βροχές κυρίως στα δυτικά και τα νότια. Οι άνεμοι δυτικοί 3 με 4 και στα νότια 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.