Πιθανότητα ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ για τα τέλη κυκλοφορίας – Δείτε από τι εξαρτάται!


Αύριο εκπνέει και η προθεσμία για την πληρωμή στα τέλη κυκλοφορίας 2016 στις τράπεζες με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη να διαμηνύει ότι δεν πρόκειται να δοθεί παράταση, εκτός αν υπάρξει τεχνικό πρόβλημα στο taxisnet.

Ουρές στις Εφορίες για κατάθεση πινακίδων – Οκτώ στους δέκα έχουν πληρώσει τα τέλη του 2016 Δεν έχουν προηγούμενο οι ουρές που έχουν σχηματιστεί σε εφορίες και τράπεζες από φορολογούμενους που δεν έχουν ακόμη πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας του 2016 ή πήραν την μεγάλη απόφαση να θέσουν σε ακινησία το όχημα τους καταθέτοντας τις σχετικές πινακίδες στις αρμόδιες Εφορίες. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πινακίδες που έχουν κατατεθεί στις Δ.Ο.Υ όλης της χώρας ξεπερνούν τις 55.000 ενώ στις δύο ημέρες που απομένουν για να κλείσει ο χρόνος ο αριθμός των οχημάτων που θα τραβήξουν «χειρόφρενο» προβλέπεται να φθάσει αν οιχι να ξεπεράσει τις 100.000.

Να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια έχουν τεθεί σε ακινησία πάνω από 650.000 οχήματα. Αν κάποιος ιδιοκτήτης ΙΧ θέλει να θέσει σε ακινησία το ΙΧ του προκειμένου να μην καταβάλει τα τέλη κυκλοφορίας του 2016, θα πρέπει έως και αύριο να προσκομίσει στην εφορία του τα εξής δικαιολογητικά: 1. Την άδεια κυκλοφορίας. 2. Τις πινακίδες κυκλοφορίας. 3. Φωτοτυπία της φορολογικής δήλωσης και του αντίστοιχου εκκαθαριστικού του 2015, από όπου πρέπει να αποδεικνύεται ότι ο ίδιος είναι ο κάτοχος του Ι.Χ. 4. Απόδειξη πληρωμής των τελών κυκλοφορίας του 2015. 5. Αντίγραφο του εντύπου Ε9 από το οποίο προκύπτει ότι (ο φορολογούμενος) έχει ιδιόκτητη θέση στάθμευσης για να αφήσει το όχημά του. Αν το Ε9 δεν περιλαμβάνει θέση στάθμευσης θα πρέπει να προσκομιστεί μισθωτήριο συμβόλαιο για μια θέση πάρκινγκ. Εναλλακτικά μπορεί να προσκομιστεί βεβαίωση από την οποία προκύπτει ότι στον φορολογούμενο έχει παραχωρηθεί μια θέση στάθμευσης από κάποιο άλλο πρόσωπο. 6. Αστυνομική ταυτότητα ή σχετική εξουσιοδότηση σε περίπτωση που ο προσερχόμενος δεν είναι ο ιδιοκτήτης. Μέχρι στιγμής, οκτώ στους δέκα ιδιοκτήτες οχημάτων έχουν ήδη πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας, αριθμός που σύμφωνα με τις υπηρεσίες είναι μεγαλύτερος σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Μάλιστα ένας στους δυο ιδιοκτήτες οχημάτων είχε εξοφλήσει τα τέλη κυκλοφορίας πριν από τα Χριστούγεννα. Πολλές πληρωμές έγιναν φέτος μέσω e-banking αφού μετά την επιβολή των capital controls ολοένα και περισσότεροι φορολογούμενοι πραγματοποιούν τις συναλλαγές τους ηλεκτρονικά αποφεύγοντας έτσι την ταλαιπωρία και τις καθυστερήσεις μπροστά στα γκισέ των τραπεζών.

πηγη: dikaiologitika.gr