To τραγούδι που ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕ τους Έλληνες το 2015 (vid)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ήταν τέλη καλοκαιριού όταν άρχισε να ακούγεται ένα τραγούδι που ξύπνησε, έστω για λίγο, τους Έλληνες από το λήθαργο.

Το τραγούδι που έγραψε ο Λεωνίδας Μπαλάφας και τραγουδά ο Γιώργος Νικηφόρου Ζερβάκης, με τίτλο «Να σταθώ στα πόδια μου», σάρωσε στο Youtube και συνολικά στο διαδίκτυο και τα Social Media.

Ένα τραγούδι που στους στίχους του μπορεί εύκολα κάθε Έλληνας να «διαβάσει» τη δική του προσωπική ιστορία, αφού αποκλείεται στα 5 χρόνια της υποταγής, να μην έχει επηρεαστεί από τις μνημονιακές... επιταγές της Μέρκελ και της Λαγκάρντ, του Παπανδρέου, του Σαμαρά, του Παπαδήμου, του Τσίπρα και του Καμμένου.

Ένα τραγούδι που μέσα από τους στίχους του σπεύδει να περάσει όλα εκείνα τα μηνύματα που – δυστυχώς - δεν έχουμε ακούσει από κανέναν πολιτικό.

Σήμερα, η Ελλάδα μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο σε καιρό Ειρήνης, αφού ο οικονομικός πόλεμος που δεχόμαστε τα χρόνια της μνημονιακής κατοχής, έχει καταστρέψει τα πάντα, έχει οδηγήσει στο θάνατο όχι μόνο τους δείκτες της ελληνικής οικονομίας, τα... πλεονάσματα που τόσο λατρεύουν οι πολιτικοί, αλλά και εκατοντάδες, χιλιάδες ενδεχομένως συνανθρώπους μας, που δεν κατόρθωσαν να ανταποκριθούν, να βρουν λύσεις, να επιβιώσουν και να ξεπεράσουν τα δεινά της φτωχοποίησης που τους προκάλεσε η ανεργία, οι περικοπές, η καταστροφή της δημόσιας υγείας.

Τελικά θα σταθούμε επιτέλους στα πόδια μας, Έλληνες;

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ

{youtube}AufQINNTbNc{/youtube}