ΔΕΙΤΕ: ΓΙΑΤΙ άργησε να έλθει ο χειμώνας…

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο χειμώνας επιστρέφει τις επόμενες μέρες καθώς ο καιρός από αύριο το μεσημέρι αλλάζει! Θράκη, Μακεδονία και Θεσσαλία θα «παγώσουν» με χιόνια και κρύο ακόμη και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Το κύμα κακοκαιρίας που καταφθάνει από τη Σιβηρία θα επεκταθεί μέχρι το βράδυ και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Χαρακτηριστικό αυτού του κύματος κακοκαιρίας θα είναι η παγωνιά. Σε αρκετές πόλεις θα σημειωθούν θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν.

Στη Δράμα η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -6 βαθμούς Κελσίου έως 4, στη Φλώρινα από -8 ως -1 και στα Γρεβενά από -6 μέχρι 1. Παγωμένος ο καιρός και στη Λάρισα, όπου η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 ως 5, στην Καρδίτσα από -3 ως 4 βαθμούς Κελσίου και στα Ιωάννινα από -3 ως 5.

Κρύο θα έχει και στην Θεσσαλονίκη με τα θερμόμετρα να δείχνουν από -5 έως 2, ενώ στην Αθήνα από 0 μέχρι 5 βαθμούς Κελσίου. Η απότομη αλλαγή του καιρού σηματοδοτεί για φέτος την έναρξη ουσιαστικά του χειμώνα καθώς όπως εξηγεί ο ακαδημαϊκός Χρήστος Ζερεφός στο Star η παρατεταμένη καλοκαιρία των τελευταίων ήμερων δεν ήταν φυσιολογική για την εποχή.

Οι επιστήμονες ερευνούν τους παράγοντες που έχουν οδηγήσει στην αποσταθεροποίηση του κλίματος. Μεταξύ αυτών είναι η μόλυνση του περιβάλλοντος, το φαινόμενο Ελ Νίνιο και το λιώσιμο των πάγων στο Βόρειο Ατλαντικό.

Στις περιφέρειες που θα χτυπήσει ο χιονιάς έχουν γίνει ήδη προμήθειες σε αλάτι ενώ τα εκχιονιστικά μηχανήματα βρίσκονται σε αναμονή.

br