ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ: Αρωγός στον αγώνα του μικρού Παναγιώτη–Ραφαήλ


Αρωγός στην αγωνία και στον αγώνα της οικογένειας του μικρού Παναγιώτη – Ραφαήλ Γλωσσιώτη, για την αντιμετώπιση του σοβαρού προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει, στέκεται η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος.

Το μικρό παιδάκι, ηλικίας 18 μηνών, η περίπτωση του οποίου έχει συγκινήσει και κινητοποιήσει το πανελλήνιο, πάσχει από μία πολύ σοβαρή και σπάνια ασθένεια, που ονομάζεται νωτιαία μυϊκή ατροφία, τύπου Ι. Πρόκειται για νόσο που προσβάλλει όλο το μυϊκό σύστημα του παιδιού. Στην Ελλάδα δεν μπορεί να θεραπευτεί. Στην Αμερική, όμως, υπάρχει μία καινοτόμος θεραπεία που παρεμβαίνει στο DNA και δημιουργεί το γονίδιο που λείπει στο παιδί. Το κόστος της χορήγησης είναι τεράστιο και φθάνει στα 3.000.000 ευρώ. Οι γονείς πρέπει να συγκεντρώσουν αυτό το ποσό το συντομότερο, γιατί η θεραπεία πρέπει να γίνει πριν το παιδί γίνει 2 ετών.

Για τον λόγο αυτό, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος έδωσε εντολή να διενεργηθεί ειδική δισκοφορία σε όλους του Ιερούς Ναούς και τις Μονές της τοπικής Εκκλησίας, κατά την Θεία Λειτουργία της Κυριακής 27 Οκτωβρίου, το προϊόν της οποίας θα δοθεί στην οικογένεια του μικρού παιδιού, για την αντιμετώπιση του προβλήματος της υγείας του και καλεί όλους να συμβάλουμε σ’ αυτήν την προσπάθεια, προσφέροντας από το απόθεμα της αγάπης μας.