ΠΡΟΣΟΧΗ: Χάσατε το σκύλο σας; – Αυτό πρέπει να κάνετε μέσα σε 12 ώρες!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ακούγεται τρελό αλλά αν χάσετε το σκύλο σας ΠΡΕΠΕΙ να κάνετε αυτό… μέσα στις πρώτες 12 ώρες! Ο χειρότερος εφιάλτης κάθε «σκυλο-γονέα» είναι να φωνάξει το όνομα του «παιδιού» του και να μην εμφανιστεί κανείς… Το φαντάζεστε;

Κι όμως είναι τόσο εύκολο να συμβεί κάτι τέτοιο. Μια πόρτα που ξεχάστηκε ανοιχτή ή κάποιος που το άρπαξε από την αυλή σας, δεν είναι τόσο δύσκολο όσο νομίζετε να χάσετε το σκύλο σας.

Ο πανικός σε μια τέτοια περίπτωση δε θα βοηθήσει κανέναν, οπότε πάρτε μια βαθιά ανάσα και ηρεμήστε. Σκεφτείτε καθαρά και ακολουθήστε πιστά τις παρακάτω οδηγίες αν θέλετε να ξαναδείτε τον τετράποδο σύντροφό σας!

Δράστε άμεσα

Flickr user M Nottag

«Ο χρόνος είναι πολύτιμος όταν έχουμε να κάνουμε με ένα εξαφανισμένο σκυλί» αναφέρει η Patricia Sapia, συγγραφέας του βραβευμένου βιβλίου «The Complete Guide to Lost Pet Prevention & Recovery«.

Σύμφωνα με τον ντεντέκτιβ Larry Maynard το 89% των χαμένων ζώων βρίσκονται γρήγορα αν οι ιδιοκτήτες τους κινητοποιηθούν άμεσα.

Δελεάστε τα να γυρίσουν στο τελευταίο μέρος που τα είδατε

Flickr user Mr. Puffy

Σύμφωνα με ένα άρθρο του Reddit που έγινε viral, πρέπει με κάποιο τρόπο να παρασύρετε το σκύλο σε κάποιο οικείο μέρος. Αν π.χ. χάθηκε σε μια δασώδη περιοχή, φροντίστε να πάρετε μαζί σας κάποιο ρούχο που φορέσατε τις τευλευταίες 24 ώρες και να το αφήσετε στο σημείο που τον είδατε για τελευταία φορά. Αν έχει και κάποιο αγαπημένο παιχνίδι, αφήστε το και αυτό εκεί, μαζί με ένα μπολ με νερό.

Μην αφήσετε φαγητό γιατί υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να προσελκύσετε και άλλα ζώα. Κατά πάσα πιθανότητα, μετά από λίγες ώρες θα τον βρείτε να σας περιμένει εκεί!

Αν του έχετε βάλει τσιπάκι, ελέγξτε τις βάσεις δεδομένων

Flickr user Dagris Punder

Ψάξτε στη γειτονιά σας

Flickr user Team Duran

Για σκεφτείτε λίγο. Μήπως ο σκύλος σας έχει την τάση να τρυπώνει στην αυλή κάποιου γείτονα ή μήπως υπάρχει κάποιος άλλος σκύλος στη γειτονιά με τον οποίο έχουν αναπτύξει φιλικές σχέσεις; Αν ναι, ξεκινήστε να ψάχνετε από εκεί. Εννοείται πως πρώτα θα ψάξετε καλά στο σπίτι σας, γιατί πολλές φορές μπορεί να ξαφνιαστείτε από τα μέρη στα οποία τρυπώνουν!

Ψάξτε και λίγο πιο μακρυά…

Flickr user Evgeniy Biletskiy

Μην υποθέσετε ότι ο σκύλος σας δε θα απομακρυνθεί πέρα από την περιοχή στην οποία νιώθει ασφαλής. Τους είναι πολύ εύκολο να καλύψουν μεγάλες αποστάσεις με τα πόδια και επίσης υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που μπορούν να τον παρασύρουν μακριά.

Ειδικά αν κάποιοι τον βρουν να περιπλανιέται, είναι πολύ πιθανό να τον μεταφέρουν σε κάποιον κτηνίατρο πολύ μακριά από το σπίτι σας.

Οι κατάλληλες αφίσες

Flickr user angela n.

Κολλήστε τες σε ακτίνα 16χλμ. περίπου από το σπίτι σας ή ακόμη πιο μακριά αν ζείτε σε αγροτική περιοχή. Φροντίστε να είναι στο ύψος των ματιών και η φωτογραφία του σκύλου σας να είναι έγχρωμη ώστε να την προσέχουν οι περαστικοί. Συμπεριλάβετε το τηλέφωνό σας και κάποια αμοιβή, αφήστε απ” έξω όμως επιπλέον πληροφορίες για το σκύλο σας γιατί κάποιοι μπορεί να σας κοροϊδέψουν για να πάρουν την αμοιβή. Π.χ. αν έχει κάποιο εκ γενετής σημάδι που δε φαίνεται στη φωτογραφία, ρωτήστε αυτόν που θα σας πάρει τηλέφωνο αν το διακρίνει.

Χρησιμοποιήστε τα social media

Flickr user Nathan Rupert

Ανεβάστε την αφίσα σας σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα και ζητήστε από τους φίλους σας να την αναδημοσιεύσουν άμεσα!

Καλέστε την αστυνομία και τα τοπικά καταφύγια

Flickr user Toshihiro Gamo

Μπορεί η αστυνομία να μην βγάλει στους δρόμους όλα τα περιπολικά που διαθέτει, αλλά σίγουρα είναι καλό να είναι ενήμεροι. Επίσης, αν δηλώσετε επίσημα την εξαφάνιση του σκύλου σας θα έχετε αποδείξεις σε περίπτωση που χρειαστεί να αναγνωρίσετε το σκύλο σας.

Ελέγξτε όλα τα καταφύγια ζώων της περιοχής. Σκοπός τους είναι να βοηθάνε σε τέτοιες περιπτώσεις!

Μην τα παρατάτε


Flickr user Lety

Ποτέ μη λέτε «ποτέ». Έχετε πίστη και συνεχίστε να ψάχνετε! Ούτως ή άλλως είναι μέλος της οικογένειάς σας!