Ένταση και στη Βουλή για τα επεισόδια στην ΕΡΤ (Βίντεο)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Στο μάστερ κοντρόλ στα στούντιο της Αγ. Παρασκευής και υπό την προστασία των ΜΑΤ βρίσκονται τεχνικοί της ΔΤ. Την ίδια ώρα έξω από το κτίριο επικρατεί ένταση. Δεν επιτρέπεται στους τεχνικούς της ΕΡΤ να ελέγξουν τι ακριβώς συμβαίνει.

Όπως γίνεται γνωστό, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των πρώην εργαζομένων της ΕΡΤ σκοπεύουν να κινηθούν άμεσα δια της νομικής οδού, αφού όπως υποστηρίζουν, τα μηχανήματα στο Ραδιομέγαρο έχουν μεγάλη αξία και κανείς δεν γνωρίζει τι θα συμβεί αν δεν συνεχίσουν να ασκούν έλεγχο οι επιτόπου τεχνικοί της ΕΡΤ.

Αυτό το γεγονός πυροδότησε αρχικά μικροένταση και στη συνέχεια νέα ένταση πιο αργά το βράδυ του Σαββάτου.

Υπάρχουν καταγγελίες για χρήση χημικών και για απωθήσεις από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου υποστηρίζει πως προπηλακίστηκε από την αστυνομία ενώ πάνω στα κάγκελα του ραδιομεγάρου βρίσκεται η βουλευτής των ΑΝΕΛ, Ραχήλ Μακρή η οποία φωνάζει και συνθήματα.

Στην Ολομέλεια της Βουλής μεταφέρθηκε η ένταση που επικρατεί έξω από το Ραδιομέγαρο της Βουλής όπου βρίσκονται βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων μπροστά από τα ΜΑΤ.

Ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης κατήγγειλε ξυλοδαρμό των Ζωής Κωνσταντοπούλου, Παναγιώτη Κουρουμπλή και Δημήτρη Στρατούλη από τα ΜΑΤ έξω από το κτήριο της ΕΡΤ και είπε ότι εάν δεν έρθει στην Βουλή ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας να δώσει εξηγήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποχωρήσει από την συνεδρίαση.

Εκ μέρους της κυβέρνησης απάντησε ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης που διέψευσε τους ξυλοδαρμούς λέγοντας ότι «η ενημέρωση που έχουμε είναι πως δεν έγινε καμία επίθεση σε βάρος βουλευτών. Αυτό που έγινε είναι ότι επιχειρήθηκε βίαιη έφοδος βουλευτών που συνοδεύονταν και από άλλους. Η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει την ανακατάληψη του Ραδιομεγάρου. Είναι δημόσια περιουσία».

Ο Αλ. Τσίπρας υποστήριξε ότι προπηλακίστηκαν οι βουλευτές, κάλεσε την κυβέρνηση και συγκεκριμένα τον υπουργό Επικρατείας Δ. Σταμάτη να καταδικάσει τα γεγονότα και τόνισε πως «ο θεσμικός κατήφορος δεν πρόκειται να συνεχιστεί». Παράλληλα ο Αλ. Τσίπρας διέψευσε και τα σενάρια που ήθελαν ο ΣΥΡΙΖΑ να αποχωρεί από τη βουλή, λόγω των γεγονότων έξω από το ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής. «Εμείς θα μείνουμε εδώ. Θα δώσουμε τον αγώνα μας μέσα και έξω από τη βουλή και θα είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων».

Δείτε τα βίντεο:

{YouTube}RU0wh8KEEkI{/YouTube}{YouTube}H2Q-GxhXRfA{/YouTube}{YouTube}EXqBqcaH-24{/YouTube} 

{YouTube}H2Q-GxhXRfA{/YouTube}{YouTube}qfId2gfF8wQ{/YouTube}