Τι δείχνουν τα δακτυλικά αποτυπώματα για τον Τζιχαντιστή που πέρασε από την Ελλάδα;

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Τα δακτυλικά αποτυπώματα του ενός από τους καμικάζi των επιθέσεων στο Σταντ ντε Φρανς στο Παρίσι ταιριάζουν με αυτά του άνδρα που είχε καταγραφεί στην Ελλάδα τον Οκτώβριο, δηλώνει σήμερα ο εισαγγελέας του Παρισιού Φρανσουά Μολέν σε ανακοίνωσή του.

«Σε αυτό το στάδιο, μολονότι η αυθεντικότητα του διαβατηρίου στο όνομα Άχμαντ αλ Μοχάμαντ, γεννηθέντα στις 10 Σεπτεμβρίου 1990 στην Ιντλίμπ, στη Συρία, χρειάζεται να επαληθευτεί, υπάρχουν ομοιότητες ανάμεσα στα δακτυλικά αποτυπώματα του καμικάζι και αυτών που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια ελέγχου στην Ελλάδα τον Οκτώβριο», σημειώνει ο ίδιος στην ανακοίνωση.

Ο εισαγγελέας προσθέτει ότι οι αρχές έχουν τώρα αναγνωρίσει κι έναν δεύτερο βομβιστή της αίθουσας συναυλιών Μπατακλάν. Ο εισαγγελέας τον κατονόμασε ως τον 28χρονο Σαμί Αμιμούρ από το Ντρανσί, στα βόρεια προάστια του Παρισιού, και σημειώνει ότι αυτός ήταν γνωστός στις αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες από το 2012 αφού είχε τεθεί υπό ανάκριση και δικαστικό έλεγχο μετά την προσπάθειά του να μεταβεί στην Υεμένη.

Αυτός εξαφανίστηκε το φθινόπωρο του 2013 και εκείνη τη χρονιά είχε εκδοθεί εναντίον του διεθνές ένταλμα σύλληψης.

«Πέντε από τους τρομοκράτες που έχουν σκοτωθεί έχουν τώρα αναγνωριστεί», υπογράμμισε ο εισαγγελέας

Διαβάστε επίσης:

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ: Αυτόν κυνηγάει όλη η Ευρώπη για το αιματοκύλισμα στο Παρίσι

Θρίλερ στις Βρυξέλλες: Πληροφορίες ότι συνελήφθη ο 8ος τρομοκράτης