Προβληματισμός στην ΕΛΑΣ μετά τα σημερινά επεισόδια ενόψει Πολυτεχνείου και 6ης Δεκέμβρη

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Έντονος προβληματισμός επικρατεί στην Ελληνική Αστυνομία μετά τα σημερινά επεισόδια που σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας. Δεν είναι τόσο η έκταση όσο η ένταση που προκαλεί ανησυχία στους επιτελείς του Σώματος οι οποίοι έχουν ήδη αρχίσει να καταστρώνουν τα σχέδια τους ενόψει τόσο του τριήμερου εορτασμού του Πολυτεχνείου όσο και της επετείου από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου που είναι στις 6 Δεκεμβρίου, σε λιγότερο από ένα μήνα δηλαδή.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην ΕΛΑΣ θεωρούσαν πως η σημερινή πορεία στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας θα ήταν ουσιαστικά μια πρόβα που θα έδειχνε πολλά αναφορικά με τις προθέσεις που υπάρχουν σε ότι αφορά το διπλό «ραντεβού» του Νοέμβρη και του Δεκέμβρη.

Οι αστυνομικοί που συμμετείχαν σήμερα στα μέτρα μετέφεραν στους ανωτέρους τους πως η έκταση των επεισοδίων δεν ήταν μεγάλη, ωστόσο, η ένταση ήταν αυτή που τους προβλημάτισε ενώ αρκετοί ανέφεραν πως εκείνοι που συμμετείχαν στα επεισόδια έδειχναν να έχουν σχέδιο βάση στο οποίο κινήθηκαν.

Στην ΕΛΑΣ, λοιπόν, υπάρχουν επιτελείς οι οποίοι θεωρούν πως το σημερινό δεν ήταν τίποτα λιγότερο από μια πρόβα. Οι αξιωματικοί της αστυνομίας δεν χάνουν χρόνο και ήδη καταστρώνουν τα δικά τους σχέδια.

Ήδη, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, από αύριο αργά τη νύχτα το κέντρο της Αθήνας θα μπει σε ρυθμούς… Πολυτεχνείου καθώς την Κυριακή ξεκινούν οι τριήμεροι εορτασμοί για την εξέγερση του ’73.

Χιλιάδες αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός ενώ αρκετές διμοιρίες ΜΑΤ θα έρθουν στην Αθήνα και από την επαρχεία. Κρατικά κτίρια που θα μπορούσαν να αποτελέσουν στόχο (είτε για καταδρομικές επιθέσεις, είτε ακόμα και για καταλήψεις) θα φυλάσσονται σε 24ωρη βάση ενώ το κέντρο επιχειρήσεων θα βρίσκεται σε συνεχή επιφυλακή.

Από το τι θα γίνει στο τριήμερο του Πολυτεχνείου θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό και η στάση της ΕΛΑΣ για την 6η Δεκέμβρη με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως σε γενικές γραμμές θα ακολουθηθεί ο ίδιος σχεδιασμός αλλά αυτή τη φορά μεγάλο βάρος θα πέσει στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων όπου τα τελευταία δυο χρόνια, την ημέρα της επετείου, μετατρέπονται σε πεδίο μάχης.

Πηγή: newsbeast.gr

br