Η TÜV AUSTRIA HELLAS στο 2o Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η TÜV AUSTRIA HELLAS, διαχρονικός αρωγός της ανάπτυξης της ελληνικής αγροτικής επιχειρηματικότητας, υποστήριξε ενεργά τις εργασίες του 2ου Πανελλήνιου Συνεδρίου για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας ως χορηγός.

Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε στις 4 και 5 Νοεμβρίου, στο Ζάππειο Μέγαρο από τη GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, δίνοντας έμφαση στους Αγρότες και τις Οργανώσεις τους που επιχειρούν και σηματοδοτούν την επανεκκίνηση της Αγροτικής Οικονομίας.

Η TÜV AUSTRIA HELLAS είχε δυναμική παρουσία ειδικότερα τη δεύτερη μέρα του Συνεδρίου στην οποία απεύθυνε χαιρετισμό ο κ. Ιωάννης Καλλιάς, Γενικός Διευθυντής της TÜV AUSTRIA HELLAS, τονίζοντας το ιδιαίτερο νόημα και την αξία του συγκεκριμένου Συνεδρίου για την ανάδειξη ενός νέου πρότυπου και ποιοτικά μετρήσιμου μοντέλου γεωργίας που θα δημιουργεί προϋποθέσεις βιώσιμης επιχειρηματικότητας. Επιπρόσθετα, τόνισε τη σημασία αλλά και την ανάγκη της πιστοποιημένης ποιότητας, από γνωστά παγκοσμίως πρότυπα, των ελληνικών αγροτικών προϊόντων ώστε να μπορούν να αναδειχθούν στην Ελληνική και Διεθνή αγορά.

Στην Ποιότητα ως ρυθμιστή για τη νέα Αγροτική Πολιτική και την εξωστρέφεια των ελληνικών αγροτικών προϊόντων, βασίστηκε και η εισήγηση του κ. Κωνσταντίνου Μαυρόπουλου, Διευθυντή Ανάπτυξης Αγροδιατροφικού Τομέα της TÜV AUSTRIA HELLAS, την ίδια μέρα.

Πέραν των δεδομένων όπως αυτά διαμορφώνονται στον Αγροτικό χώρο με τη νέα ΚΑΠ 2014-2020 και την ενίσχυση της παραγωγής ποιοτικών προϊόντων που παράγονται με φιλοπεριβαλλοντικές πρακτικές, με κορωνίδα αυτών τη Βιολογική Γεωργία, ο κ. Μαυρόπουλος παρουσιάζοντας επίσημα στοιχεία για τη δυναμική των ελληνικών αγροτικών προϊόντων στη διεθνή αγορά, τόνισε την επιτακτική ανάγκη για τον οργανωμένο συνεργατισμό και στοχευμένο προσανατολισμό  που πρέπει να έχει η παραγωγή ως προς την εμπορία των αγροτικών προϊόντων, μέσω της ανάδειξης όλων των Ποιοτικών τους χαρακτηριστικών.

Οι δε υπηρεσίες ελέγχων και πιστοποίησης της ποιότητας, όπως αυτές της TÜV AUSTRIA HELLAS, μπορούν να αποτελούν τον κρίκο εμπιστοσύνης μεταξύ του παραγωγού, του καταναλωτή και της αγοράς αγροτικών προϊόντων, καθώς και αρωγό για την περαιτέρω ανάπτυξη της ελληνικής αγροτικής επιχειρηματικότητας.

Για τις συγκεκριμένες υπηρεσίες της TÜV AUSTRIA HELLAS στον Αγροδιατροφικό τομέα, οι παρευρισκόμενοι του Συνεδρίου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν αναλυτικά από τα στελέχη της κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου στο χώρο της παράλληλης Έκθεσης αγροτικών Τροφίμων & Ποτών.