Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Δάσκαλος κατηγορείται ότι ασέλγησε σε βάρος 10 μαθητριών του

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Δάσκαλος, 51 ετών, συνελήφθη χθες Τρίτη (3/11) στη Θεσσαλονίκη από αστυνομικούς του τμήματος προστασίας ανηλίκων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και οδηγείται στον ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί.

Σοκάρει η είδηση ότι εκπαιδευτικός και μάλιστα πατέρας δύο παιδιών, συνελήφθη με την κατηγορία ότι ασελγούσε σε βάρος μαθητριών του.

Η αστυνομία άρχισε να ερευνά την υπόθεση μετά από καταγγελία ανήλικης μαθήτριας, ενώ ακολούθησαν παρόμοιες καταγγελίες της διεύθυνσης του σχολείου όπου δίδασκε και εκπροσώπου της αρμόδιας διεύθυνσης πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο συλληφθείς δάσκαλος προέβη από το 2011κατ' επανάληψη σε ασελγείς πράξεις εναντίον συνολικά δέκα μαθητριών, ηλικίας από 10 έως 13 ετών σήμερα.

Μάλιστα όπως τονίζεται στις ίδιες καταγγελίες, σε ορισμένες περιπτώσεις έδινε «χαρτζιλίκι» στα θύματά του προκειμένου να ικανοποιήσει τις νοσηρές ορέξεις του, ενώ φέρεται πως χρησιμοποιούσε απειλές σε βάρος των μαθητριών, ώστε αυτές να κρατήσουν κλειστά τα στόματά τους και να μην αποκαλύψουν τίποτα στους οικείους τους.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για αποπλάνηση παιδιών, προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας, κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια, ασέλγεια σε ανήλικο έναντι αμοιβής και απειλή.

Κατά πληροφορίες, ο 51 ετών άνδρας απομακρύνθηκε το τελευταίο διάστημα από το δημοτικό σχολείο, όπου υπηρετούσε, ύστερα από τις καταγγελίες που έφτασαν στη διεύθυνση του σχολείου για τη δράση του.