«Ανοίγουν» 165 νέες θέσεις για καθαρίστριες στο ΥΠΟΙΚ


Την ώρα που η απόφαση της κυβέρνησης να τοποθετήσει τις πρώην καθαρίστριες του ΥΠΟΙΚ ως γραμματείς στα δικαστήρια, συνεχίζει να προκαλεί ερωτηματικά και αντιδράσεις, με νέα απόφασή του ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, «ανοίγει» 165 νέες θέσεις μερικής απασχόλησης για την καθαριότητα των υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων!

Η απόφαση του υπουργού, υπογράφηκε την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου και δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως χθες Κυριακή.

Η απόφαση προβλέπει την πρόσληψη 111 καθαριστριών στις υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (κατά κύριο λόγο στις εφορίες σε όλη την Ελλάδα) καθώς και άλλων 54 σε κεντρικές εγκαταστάσεις και υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών (π.χ. Γενικό Λογιστήριο του Κράτους). Με την απόφαση ορίζεται ότι η απασχόληση των καθαριστριών θα είναι τετράωρη ημερησίως και η μεικτή μηνιαία αμοιβή για κάθε καθαρίστρια θα είναι 484,81 ευρώ, δηλαδή καθαρά 325 ευρώ.

Για να ξεκινήσει η παροχή των υπηρεσιών θα πρέπει να υπογραφεί ατομική σύμβαση από κάθε καθαρίστρια και η λήξη κάθε σύμβασης ορίζεται υποχρεωτικά στην 31η Δεκεμβρίου 2015. Να σημειωθεί ότι το άνοιγμα των θέσεων για νέες καθαρίστριες μερικής απασχόλησης έρχεται μόλις λίγες ημέρες μετά την μεταφορά 17 καθαριστριών σε διοικητικές υπηρεσίες του υπουργείου Δικαιοσύνης, οι οποίες είχαν επαναπροσληφθεί από την κυβέρνηση μετά την απόλυσή τους στο πλαίσιο των αλλαγών στη δημόσια διοίκηση με το δεύτερο μνημόνιο.

Δείτε ΕΔΩ το σχετικό ΦΕΚ